Tirsdagens aviser med Zealand Pharma, Vestjysk Bank og Netcompany

Udgivet den 08-10-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANMARKS 1000 STØRSTE ER I TOPFORM

Danmarks største virksomheder har udnyttet den økonomiske medvind. Omsætningen er rekordhøj, og indtjeningen stiger markant ifølge Børsens årlige regnskabsanalyse. Men opturen har toppet, mener topchefer, der gør klar til en mærkbar opbremsning. (Forside, side 6-7)

REALKREDIT SLÅR DANSKE BANKER PÅ AFKAST

Det normalt kedelige realkredit er måske blevet det nye sort for investorer. Den svenske storbank SEB ser i hvert fald større afkast på området end i bankerne. (Side 8)

SILVAN-CHEFER SIGER OP PÅ STRIBE MIDT I TURNAROUND

Utilfredshed med ledelsesstilen i Silvan, efter at ejerne har sat tyske Jan Becker i spidsen, har fået flere ledende medarbejdere til at sige op. (Side 12)

AMERIKANSK RIVAL SKOSER ZEALAND PHARMAS NØDPEN

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly driller Zealand Pharma med det første produkt, som det danske biotekselskab vil sende på markedet i USA på egen hånd. (Side 14)

REDERIER GÅR EFTER NYT FRANSK VINDEVENTYR

Briterne fører an, men også Frankrig har nu ambitiøse mål for havvind. Danske rederier og vindvirksomheder går i disse dage efter en bid af det franske marked. (Side 15)

VESTJYSK BANK-AKTIEN ER LØBET FRA ALLE KONKURRENTER PÅ BØRSEN I ÅR

Vestjysk Bank har rejst sig efter en mangeårig krise, og bankens aktiekurs er i år kørt fra alle konkurrenter på fondsbørsen. Aktien er steget hele 75 pct. siden årsskiftet. (Side 22-23)

BERLINGSKE BUSINESS

REGERINGENS NYE VINDEVENTYR TABER PUSTEN

S-regeringen vil føje yderligere to store havvindmølle-parker til de allerede planlagte projekter, men der er ikke afsat penge til den grønne satsning i finanslovsforslaget. (Forside, side 4-5)

NETCOMPANY SLOG E-BOKS: MILLIONER ER TRUET AF DIGITALT POSTKAOS

Danskere risikerer fra 2021 at skulle lede efter digital post flere forskellige steder. E-boks har tabt retten til at fortsætte som offentligt posthus, og den nye postkasse kan virksomheder ikke sende breve til. (Side 7)

NYKREDIT-DIREKTØR GODKENDELSE ER NEGATIV SÆRBEHANDLING

Uanset om Finanstilsynet finder Nykredit-direktør Tonny Thierry Andersen egnet og hæderlig eller ej, vil det give ballade politisk, lyder vurderingen. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANICA VIL OP PÅ 100 MIA. KR. I GRØNNE INVESTERINGER

I løbet af de næste 10 år vil Danica Pension gå efter at øge selskabets grønne investeringer fra 11 til 100 mia. kr. (Forside, side 8-9)

FLYVNING ER CENTRUM I KLIMAORKANENS ØJE

Det er svært at måle, om flyskam har bremset væksten i flytrafikken. Men flyselskaberne er bekymrede, og de står i kø for at fortælle om grønne initiativer. (Side 4)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder