Tirsdagens aviser: Tønder Bank, Lundbeck, Vestas og Mærsk

Udgivet den 06-11-2012  |  kl. 06:02  |  

BØRSEN:

MINISTER VIL KULEGRAVE TØNDER-KRAK

Erhvervs- og vækstminister Anette Villumsen vil stramme loven efter Tønder-krak. Samtidig er tilsyn klar med politianmeldelser.

FINANSIEL BOMBE LURER UNDER VESTAS-STRATEGI

Hvis Vestas som ventet starter udsalg af sine globale vindmøllefabrikker, rammer en hammer med nedskrivninger for milliarder, venter eksperter.

AKTIEANALYITKER: TORMS AKTIER HANDLES FOR DYRT

Aktionærerne i det gældsplagede tankrederi har ikke fattet, at de er blevet kraftigt udvandet, og at de bør sælge deres aktier, advarer analytiker.

KOPISTER PRESSER LUNDBECK I GULVET

Op mod 10 mia. kr. af Lundbecks salg trues af kopikonkurrence inden for de næste tre år. Investorer flygter på grund af usikkerhed om indtjeningen.

MILLIARDBØDE FRA EU LURER I 2013

EU-kommissionen mener at, Lundbeck har betalt kopiproducenter for at forsinke lanceringen af kopiversioner af antidepressivet Cipramil på det europæiske marked.

VÆKST I ASIEN MILDNER EUROPÆISK KOPIPRES

Lundbeck stormer frem i det asiatiske marked, som i mange år har været underprioriteret af medicinalkoncernen. Antidepressivet Cipralex, der er gået af patent i USA og på vej af patent i Europa, er først i 2011 lanceret i Japan.

BERLINGKSE BUSINESS:

VESTAS LEDER EFTER ANDRE MULIGHEDER END JAPANERNE

Forhandlingerne med japanske Mitsubishi om et storstilet samarbejde har været så vanskeligt, at investeringsbankerne nu arbejder på at finde andre løsninger på selskabets problemer.

SYDBANK GRANSKER SALG AF KAPITALBEVISER

Topchef Karen Frøsig sætter gang i undersøgelse af Tønder Banks salg af kapitalbeviser. Hvis der er sket vildledning, kan erstatningskravet nemlig ende hos Sydbank selv.

MÆRSK OVERRASKER MED SKUFFENDE OLIETAL

Til flere markedsdeltageres overraskelse har A.P. Møller - Mærsk løftet sløret for olieproduktionen i tredje kvartal i personalebladet The Source en uge før selskabet offentliggør regnskab. Tallene er skuffende for markedet.

JYLLANDS-POSTEN:

GODSTOG SKAL DYSTE PÅ PRIS

Rådgivere mener, at gods kan flyttes over på skinner med lavere priser. Folketingets trafikordførere er uenige om nye afgifter for godstog.

KRAKBANKER BLÅSTEMPLES PÅ STRIBE

Tønder Bank er den fjerde bank, der er krakket med en blank revisortegning fra BDO - som dog langt fra er ene om blåstempling af krakbanker.

BANKRAK SLÅR SKÅR I JULESTEMNINGEN

Aktionærer i Tønder Bank retter skytset mod ledelsen, som de mener, burde have advaret om problemerne. Byens handelstandsformand er fortrøstningsfuld, men frygter for julehandlen.

FYRINGSBØLGE TRUER ANSATTE

Vestas skiller sig i 2012 af med 3.700 ansatte. Men næste år kan fyringerne blive endnu mere omfattende, siger kilder til Jyllands-Posten.

INGEN PLADS TIL FEJLTAGELSER

Bankerne har hidtil optrådt som Vestas' rige onkel fra Amerika, men det vil ændre sig, hvis Vestas ikke leverer positive resultater.

ASIEN ER DET KONSTANTE LYSPUNKT FOR CARLSBERG

Fokus på russiske markedsandele ved morgendagens regnskab. Carlsbergs satsning i Asien er for alvor begyndt at kunne aflæses i regnskaberne, og i de kommende år vil det blive endnu tydeligere og dermed tidligere end oprindelig forventet.

Udgivet af: Aktiefokus

Relaterede nyheder

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
7,92%
 
17:30:01

 
3,99%
 
17:00:01

 
2,49%
 
17:30:01

 
1,90%
 
18:18:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder