Tirsdagens danske avisuddrag med coronavirus, biogas og skattecentre

Udgivet den 25-02-2020  |  kl. 07:02  |  

BØRSEN

KONSEKVENSER AF CORONAVIRUS RAMMER TØJ- OG MØBELINDUSTRIEN

Den delvise nedlukning af Kina påvirker fabrikkerne, og logistikkæden er ekstremt presset. Det kan betyde dyrere varer i Danmark, oplyser flere danske virksomheder. (Forside, side 6-8)

FALCK FÅR MINUS TREDJE ÅR I TRÆK

En stor nedskrivning giver Falck et stort negativt resultat ved årsregnskabet. Topchef Jakob Riis, der har præsenteret røde bundlinjer siden sin tiltrædelse i 2017, glæder sig dog over underliggende fremgang. (Side 14)

DANSKE BANK VIL GØRE SIN BESTYRELSESFORMAND TIL NORDENS BEDST LØNNEDE

Bestyrelsen i Danske Bank ønsker lønstigninger til bestyrelsen. Ifølge Børsens beregninger vil det gøre formanden, Karsten Dybvad, til den bankformand i Norden med den højeste løn. (Side 15)

LØNSTIGNINGER TIL PRIVATE I TRANSPORTSEKTOREN

I weekenden blev der indgået overenskomst for omkring 40.000 ansatte i den private transportsektor. Det vil være godt for væksten i dansk økonomi, da det vil få privatforbruget til at stige, vurderer økonom. (Side 18)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

CORONAVIRUS RAMMER SAS

Frygten for at blive smittet med coronavirus kan få folk til at rejse mindre, vurderer luftfartsanalytiker. Med de nyeste tilfælde i Italien ser virusudbruddet nu ud til også at ramme europæiske flyselskaber. (Forside, side 12-13)

BOLIGMARKEDET BLOMSTRER

Salget af villaer og sommerhuse slår rekorder, mens salget af ejerlejligheder i januar steg med 20 pct. i forhold til sidste år. Det skyldes de historisk lave renter. (Side 8)

BABYSAMSALGET TRÆKKER UD

Detailkæden Babysam har været i gang med at blive solgt i flere år. Dens nyeste regnskab for 2018/19 viser underskud for første gang i fem år. (Side 10)

BERLINGSKE BUSINESS

TO NYE SKATTECENTRE SKAL STYRKE KONTROLLEN

Skatteminister Morten Bødskov (S) præsenterede mandag to nye skattecentre, som sammen med yderligere seks nye centre skal hjælpe med at genrejse tilliden til skattesystemet. Det er en god idé, mener en professor i samfundsvidenskab, men det vil tage noget tid, før det får en effekt. (Side 4)

CORONAVIRUS SENDER DANSKE AKTIER I STØRSTE FALD SIDEN 2016

Mandag faldt eliteindekset C25 med 3,8 pct., efter det kom frem, at coronavirusset har spredt sig til blandt andet Italien. Panikken gav ifølge avisen det største fald siden 2016. (Forside, side 6-7)

MINISTER VIL REDDE LANDETS MEST ENERGISLUGENDE VIRKSOMHEDER MED BIOGAS

Klimaminister Dan Jørgensen var mandag på besøg hos Danmarks største biogasproducent, Nature Energy. Biogas, der fremstilles af madaffald og gylle, skal bruges til at forsyne de mest energislugende virksomheder, der ellers har svært ved at reducere deres CO2-udslip, mener ministeren. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Nora Simone Emilia

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder