Tirsdagens danske avisuddrag med Danske, Nets og Novo

Udgivet den 19-03-2019  |  kl. 07:26  |  

BØRSEN

BONUS TIL DANSKE VIRKSOMHEDER I JAPAN

En række danske selskaber venter store fremskridt i Japan. Ny lovgivning, større åbenhed over for udenlandske idéer, næste års Olympiske Lege i Tokyo og en ny handelsaftale med EU ventes at løfte salget. (side 6-7)

DANSKE BANKS FORMAND OM DET FORGANGNE ÅR: ET LAVPUNKT

Sådan lyder meldingen fra Danske Banks formand, Karsten Dybvad, der for første gang talte offentligt ved bankens generalforsamling mandag. (side 8)

NETS EFTER USA-HANDEL: VIL DRIVE KONSOLIDERING I EUROPA

Den amerikanske teknologivirksomhed FIS tilbød mandag at købe britisk-amerikanske Worldpay for 284 mia. kr. Nu ser dankortejeren Nets en mulighed for at deltage i konsolideringen. (side 12)

NOVO NORDISK BETALER FOR FREDSAFTALE MED KÅRE SCHULTZ

Novo Nordisk og Teva Pharmaceuticals med danske Kåre Schultz som topchef, der ellers skulle mødes i retten i foråret, indgik mandag et forlig om, hvornår Teva må sende en kopi af Novos diabetesmiddel Victoza på markedet. (side 18)

EKSPERT OM KURSHOP PÅ FIRST NORTH: DET ER DET VILDE VESTEN

Flere aktier på Nasdaqs minibørs, First North, er i 2019 steget til vejrs, efter at markedet led store kurstab i andet halvår af 2018. Eksperter kalder dog aktierne usikre. (forside + side 26-28)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO HOLDINGS SER GULDGRUBE I STATSKASSERNES EFFEKTIVISERINGER

Novo Holdings' topchef Kasim Kutay ser gode muligheder for at tjene penge på staternes og medicinalbranchens konstante jagt på effektiviseringer i en verden med bugnende sundhedsbudgetter. (side 4)

NETS' FINANSDIREKTØR SER LYST PÅ FREMTIDEN TRODS LUNKENT 2018

Dankortejeren Nets har forsøgt at udnytte friheden ved ikke længere at være børsnoteret, selv om det har kostet på den korte bane. I stedet har selskabet i det forgangne år blandt andet satset på opkøb af konkurrenter. (side 11)

DANSKE BANK-FORMAND KALDER 2018 ET LAVPUNKT

Danske Banks formand, Karsten Dybvad, valgte ved bankens generalforsamling mandag at adressere hvidvasksagen, hvor han gjorde klart, at sagen ikke var blevet håndteret med tilstrækkelig åbenhed eller handlekraft. (side 12-13)

KONKURRENTER JAGTER OPKØB OM KAP MED MAERSK DRILLING

Flere af Maersk Drillings konkurrenter aner nu muligheden for en god handel i den ellers pressede borerigssektor, inden markedet vender. (side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

TDC FRAVÆLGER HUAWEI: ERICSSON SKAL LEVERE 5G

Det bliver den svenske mobilgigant Ericsson, der skal levere 5G-netværket til Danmark i stedet for kinesiske Huawei. (forside + side 4-5)

DANSKE BANK-FORMAND OM 2018: ET LAVPUNKT OG ET VENDEPUNKT

Danske Banks formand, Karsten Dybvad, forklarede ved bankens generalforsamling mandag, at 2018 vil blive et år, hvor banken indledte en kritisk dialog internt om dens identitet og rolle. (side 6)

NOVO INDGÅR FREDSAFTALE MED TEVA

Efter mere end to års juridisk slagsmål mellem Novo Nordisk og Teva Pharmaceuticals har parterne indgået et forlig, der giver Teva lov til at sende en kopi af Novos Victoza på markedet i 2023. (side 9)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Seneste nyheder