Tirsdagens danske avisuddrag med Novo Nordisk, Nets og Mærsk

Udgivet den 26-03-2019  |  kl. 06:49  |  

BØRSEN

ARKITEKTSELSKAB ÅBNER FOR SALG ELLER FUSION

Arkitektselskabet Henning Larsen Architects kan blive det næste store salg eller fusion, efter at flere af landets største tegnestuer på kort tid er blevet solgt for trecifrede millionbeløb. (side 6-7)

LUNDBECKFONDEN KØBER SKOVE I SKOTLAND

Lundbeckfonden har i jagten på flere materielle aktiver investeret omkring 100 mio. kr. på skovarealer i Skotland. Fonden har i sinde at investere 300 mio. kr. over de næste tre til fire år. (side 8)

NETS TRE GANGE DYRERE I DANMARK END I SVERIGE

Dankortejeren Nets opkræver tre gange så meget fra danske butikker for at tage imod internationale betalingskort sammenlignet med Sverige. Nu vil Forbrugerrådet Tænk have Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at se på sagen. (side 10)

ZEALAND PHARMA-AFTALE KAN VÆRE 13 MIA KR VÆRD

Biotekselskabet Zealand Pharmas milliardaftale med amerikanske Alexion kan være 13 mia. kr. værd, mener selskabets topchef. (side 11)

NOVO-TOPCHEF VIL NÅ 20 PCT VÆGTTAB MED FEDMEMIDDEL

Novo Nordisks topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, aner en guldgrube i selskabets GLP1-mediciner. Målet er et lægemiddel, der kan tilbyde 20 pct. vægttab og dermed konkurrere med fedmeoperationer. (side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MÆRSK FORSØGER AT UNDGÅ FLERE SKUFFELSER HOS INVESTORERNE

Mærsk forsøger med sine forventninger at undgå flere skuffelser hos investorerne. En analytiker kalder det iøjnefaldende, at Mærsks forventninger er så meget lavere end konkurrenternes. (Forside + side 6-7)

NOVO-FORMAND KRÆVER NYTÆNKNING

Novo Nordisks bestyrelsesformand, Helge Lund, kræver åbenhed og nytænkning, hvis Novo Nordisk også om ti år skal være et succesfuldt foretagende. (side 10-11)

NILFISK INDGÅR SAMARBEJDE MED AI-SPECIALIST

Nilfisk har indgået et samarbejde med amerikanske Brain Corp, der specialiserer sig inden for kunstig intelligens i detailbranchen, da selskabet venter, at rengøringsrobotter om få år vil tegne for op til 10 pct. af omsætningen. (side 10-11)

BERLINGSKE BUSINESS

GLOBAL ØKONOMI RAMT AF RYSTELSER

Flere økonomer ser en øget risiko for recession i 2019. Finansmarkederne har reageret modsat hensigten med den amerikanske centralbanks meldinger om nul renteforhøjelser i år. (Forside, side 4-5)

AKTIONÆR I TOTALBANKEN KLAGER OVER TILSYN

Finanstilsynet lagde i forrige uge op til at smide mere end en tredjedel af aktionærerne uden for døren i forbindelse med et opgør om fynske Totalbanken. Nu klager en københavnsk finansmand over den afgørelse. (Forside, side 6-7)

RØDE LØBEHJUL SKAFFER HALV MIA. KR. TIL AT REVOLUTIONERE BYERNE

Svenske Voi, der er højaktuel på grund af Københavns Kommunes kamp mod selskabets udlejning af løbehjul, har rejst mere end en halv mia. kr. i investeringer, siden selskabet blev etableret for et halvt år siden. (side 8-9)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Relaterede nyheder