Tirsdagens danske avisuddrag med Rambøll, ligestilling og klimatiltag

Udgivet den 03-12-2019  |  kl. 07:00  |  

BØRSEN

RAMBØLL KØBER KENDT ARKITEKTFIRMA

Rambøll gruppen har overtaget tegnestuen Henning Larsen Architects. Handlen skal sætte skub i en større global satsning fra den danske ingeniør, der ifølge selskabets topchef ønsker at transformere sig til en "ingeniør-, arkitekt- og konsulentvirksomhed." (Forside + side 6-7)

MOBILT DANKORT TABER TIL KONKURRERENDE BETALINGSAPPS

Nets' dankort-app er ganske ubetydelig i kampen om mobile betalinger, lyder det fra butikskæder. I stedet er det særligt Apply Pay, der har vundet danskernes gunst. (Forside + side 12)

DANSKE BANK SKRUER NED FOR FRYGTEN FOR RECESSION

Danske Bank ser lysere på verdens økonomiske fremtid. Det fremgår af en ny prognose, hvor risikoen for recession er blevet sænket fra 30 pct. til 25 pct. (Forside + side 18)

NKT-TOPCHEF SPÅR VÆKST FOR KABELKONCERN

Kabelkoncernen står til at få stor gavn af den grønne omstilling - særligt inden for vindenergi, fortæller Alexander Kara, der er administrerende direktør. (side 10)

ANSATTE UDGØR DEN STØRSTE RISIKO FOR IT-SIKKERHEDEN

Den største trussel mod danske virksomheder kommer indefra, viser ny undersøgelse fra PwC, hvori 71 pct. af de adspurgte pegede på ansatte, der klikker, trykker og bevæger sig rundt digitalt, hvis ubevidste handlinger udgjorde den største trussel mod it-sikkerheden. (side 14)

ELBILSALGET I DANMARK ER MERE END TREDOBLET PÅ ÉT ÅR

Salget af elbiler i Danmark er mere end tredoblet i år, hvor der er blevet solgt 4618 elbiler til og med november. I samme periode sidste år var der solgt 1312 elbiler. (side 19)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BOLIGEJERE BLIVER IKKE RAMT AF BANKERNES KLIMAPLAN

Boligejere med dårlig energimærkning vil ikke blive straffet, når bankerne skal forsøge at mindske deres klimaaftryk. Sådan lød det mandag ved Finans Danmarks årlige møde. (Forside + side 6-7)

RAMBØLL OPKØBER ARKITEKTFIRMA

Arkitektfirmaet Henning Larsen, der blandt andet har tegnet Operaen i København, er blevet opkøbt af Rambøll i en handel underlagt fortrolighed. (side 4)

SUPERMARKEDSKÆDER DYSTER OM AT VÆRE MEST KLIMABEVIDSTE

De danske supermarkedskæder dyster om at være mest klimabevidste, hvor særligt Salling og Coop Danmark har lagt sig i spidsen. Sidstnævnte har netop lanceret en ny ambitiøs plan, der skal sætte en "højere standard for klimamål blandt verdens bedste supermarkedskoncerner." (side 7)

BERLINGSKE BUSINESS

HELLE THORNING VIL ARBEJDE FOR AT FÅ FLERE KVINDER I BESTYRELSER

Da Helle Thorning var statsminister, indførte hun ikke en lov om kønskvoter i bestyrelser i børsnoterede selskaber. Det forpligter nu, mener hun, og hun er derfor gået ind i virksomheden Selection F, der arbejder for at få flere kvinder ind i bestyrelser. (Forside, side 6-7)

DEMONSTRATION OM ARBEJDSFORHOLD PÅ BYGGEPLADS VÆLTEDE STILLADS

En demonstration på en byggeplads på ydre Nørrebro eskalerede mandag. Flere hundrede stilladsarbejdere protesterede mod social dumping og arbejdsforhold. En episode med et overfald har optrappet konflikten. (Forside, side 8-9)

NATIONALBANKDIREKTØR: BANKER SKAL FORBEREDE SIG PÅ KLIMAFORANDRINGER

Finansielle virksomheder bør tage hensyn til de risici, der vil komme fra forandrede klimaforhold. Det opfordrer Nationalbankens direktør, Lars Rohde, til. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Relaterede nyheder