Tirsdagens obligationer: ECB-medlemmer talte renten ned

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 17:00  |  

Milde toner fra et par af Den Europæiske Centralbanks beslutningstagere sendte tirsdag renterne baglæns over det meste af Europa.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation med et dyk på 7 basispoint til 2,05 pct.

Udviklingen tog fart allerede fra morgenstunden, hvor avisen Milano Finanza bragte et opsigtsvækkende interview med ECB's cheføkonom, Philip Lane.

Her udtalte Lane, at det er sandsynligt, at inflationen er tæt på at toppe. Om det allerede er sket, eller om milepælen først nås i begyndelsen af 2023, er til gengæld usikkert, mener Lane.

I forhold til renteforhøjelserne har ECB stadig mere at gøre, men meldingerne fra Lane var mere afdæmpede, end de har været længe.

- Vi forventer, at flere renteforhøjelser vil være nødvendige, men der er allerede blevet gjort meget, sagde Lane ifølge den italienske avis.

Meldingerne fik desuden følgeskab af nogenlunde tilsvarende budskaber fra den cypriotiske centralbankchef, Constantinos Herodotou.

Over for Bloomberg vurderede Herodotou, der sidder med i ECB's styrelsesråd, at banken er tæt på det neutrale niveau, det vil sige den rente, der hverken stimulerer eller dæmper den økonomiske vækst.

Om der mangler en eller flere renteforhøjelser er Herodotou dog usikker på.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯