Tirsdagens obligationer: Lillebitte rentefald efter blandede USA-tal

Udgivet den 30-06-2020  |  kl. 17:00  |  

Der var rentero på obligationsmarkederne i Europa tirsdag og dermed også i Danmark.

Det toneangivende tiårige danske statspapir endte med en rente på minus 0,35 pct. Mandag sluttede renten i minus 0,34 pct. Den samme beskedne bevægelse kunne konstateres i Europa, hvor blandt andet de tyske og franske statspapirer bevægede sig under 1 basispoint.

Ellers var det småt med planlagte begivenheder på markedet.

I løbet af formiddagen kom der dog nyt om forbrugerpriserne i juni i eurozonen.

De europæiske forbrugerpriser steg med 0,3 pct. i juni sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed steg priserne mere end ventet, idet økonomer adspurgt af Bloomberg News havde estimeret en stigning på 0,2 pct. I maj var stigningen 0,1 pct.

Kerneforbrugerpriserne - der fraregner prisudsving på energi, fødevarer, alkohol og tobak - steg helt som ventet med 0,8 pct. i juni på årsbasis.

BLANDEDE TAL FRA USA

Eftermiddagens to amerikanske tal sendte forskellige signaler.

Indkøbschefernes aktivitetsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, udviklede sig med et indeks på 36,6 markant dårligere end ventet i juni.

Markedet havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning til indeks 45,0 fra 32,3 i maj.

Den amerikanske forbrugertillid overraskede omvendt positivt i juni ved at stige til 98,1 fra 85,9 måneden før.

Til sammenligning var der ventet en stigning til 91,5 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg. Tallet for maj blev revideret fra oprindeligt oplyst 86,6.

Underindekset for den nuværende situation landede på 86,2, efter at det var på 68,4 måneden før, mens forventningsindekset steg til 106,0 i juni fra 97,6.

Der vil tirsdag efter dansk børstid være fokus på USA. Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, og USA's finansminister, Steven Mnuchin, skal tale klokken 18.30 dansk tid.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder