Tirsdagens obligationer: Næsten uændret rente trods positive PMI-tal

Udgivet den 24-01-2023  |  kl. 17:04  |  

Der var tirsdag ro på det danske obligationsmarked, hvor erhvervstillidstal fra begge side af Atlanten tog fokus.

Trods positive overraskelser hele vejen rundt var det ikke nok til at rokke videre ved renten på den tiårige danske statsobligation, der endte dagen med et marginalt fald på 1 basispoint til 2,41 pct.

Fra europæiske side kom der opmuntrende tal fra eurozonen, hvor PMI-indekset, der viser indkøbschefernes syn på den økonomiske aktivitet, kravlede over 50 og dermed signalerede fremgang.

Det samlede PMI-tal viste i den foreløbige opgørelse for januar en stigning til 50,2 mod 49,3 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 49,8 blandt økonomerne.

I Tyskland steg det overordnede indeks over indkøbschefernes syn på aktiviteten til 49,7, hvor der var forudset 49,6. I december var indekset på 49,0. Dagens tal vidnede dog fortsat om en økonomi, der hænger i bremsen, da indekset fortsat er under 50, som er skillelinjen mellem fremgang og tilbagegang.

Det var det samme billede, der tegnede sig i USA. Her viste eftermiddagens PMI-opgørelse også en større fremgang end ventet, da det samlede tal endte på 46,6 mod tidligere opgjort 45,0. Underindeksene for både service- og industrisektoren landede højere end økonomerne havde ventet.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯