Tirsdagens obligationer: Renten gik sidelæns inden centralbankmøder

Udgivet den 31-01-2023  |  kl. 17:07  |  

Renterne viste små udsving tirsdag og endte dagen stort set uændret inden de næste dages vigtige rentemøder i Den Europæiske Centralbank og Federal Reserve.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation i 2,49 pct., hvilket er et fald på et enkelt basispoint fra dagen før. Mandag var stigningen på 6 basispoint.

Eftermiddagen bød på nøgletal fra USA, hvor omkostningerne til arbejdskraft steg mindre end ventet i fjerde kvartal. Dermed er endnu en potentiel presbold til den amerikanske centralbank, Federal Reserve, taget ud af spil forud for det vigtige rentemøde, der afsluttes onsdag.

Nøgletallet blev indledningsvist mødt med rentefald, som dog gik stort set i sig selv igen ud på eftermiddagen.

Indekset, der måler omkostninger til arbejdskraft, steg i fjerde kvartal 1 pct. Her var ventet 1,1 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg, efter en stigning på 1,2 pct. kvartalet forinden. Dermed er tendensen fortsat aftagende, efter at indekset toppede i første kvartal med en stigning på 1,4 pct.

Tirsdagens tal har været imødeset, da det falder sammen med rentemødet i Federal Reserve. Her er markedets forventning fortsat, at renten blive løftet med 25 basispoint, og trods den aftagende tendens er det formentlig ikke nok til at afspore Federal Reserves plan om at løfte renten og holde den oppe i en længere periode for at komme den fortsat høje inflation til livs.

Spændingen drejer sig onsdag derfor mest om, hvorvidt rentemeldingen vil indeholde høgeagtige hyl eller dueagtig kurren, og om formand Jerome Powell på det efterfølgende pressemøde vil holde fast i sin stramme kurs.

Federal Reserve hævede sidste år renten syv gange fra omkring nul til 4,25-4,50 pct. I december pegede bankens chefgruppe også på, at renten vil slutte 2023 1,00 pct.point højere i 5,375 pct.

Siden har en lang række af direktørerne fra centralbanken også slået fast, at renten skal over 5,00 pct. og blive der i en længere periode, indtil man er helt sikre på, at prisstigningerne er på vej ned mod målet om en kerneinflation på 2,0 pct. om året.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯