Tivolis finansdirektør: Vi skal tilpasse os den nye virkelighed

Udgivet den 14-08-2020  |  kl. 15:21  |  

Forlystelsesparken Tivoli skal omstille sig til en ny virkelighed, hvor coronavirusset fortsat vil have indflydelse på parkens forretning.

Det siger Tivolis Finansdirektør, Andreas Morthorst, i en kommentar til Ritzau Finans, efter at selskabet fredag har præsenteret sit regnskab for andet kvartal.

- Vores underskud er forårsaget af historiske begivenheder, hvor Tivoli er hårdt ramt. Vi skal finde den rigtige måde at gøre tingene på i en situation, hvor man skal leve med corona i noget tid endnu, siger Andreas Morthorst.

Regnskabet kommer oven på et kvartal, hvor Tivoli måtte udskyde sin åbning til 8. juni, og hvor parken har haft et lavere aktivitetsniveau på grund af de restriktioner, som er indført for at hindre smitte med coronavirus.

FORVENTNINGERNE TIL ÅRET RYGER NED

Før Tivolis åbning kunne parken ikke udelukke at ende med et underskud på op til 100 mio. kr. for hele 2020.

I fredagens regnskab er forventningen imidlertid justeret til et forventet underskud på mellem 150 mio. kr og 200 mio. kr.

Det skyldes ifølge Andreas Morthorst, at Tivoli har fået mere viden og erfaring om, hvordan parken kan drives i en tid med coronavirus.

- Når vi kommer med forventninger lige omkring vores åbning, bygger det på forventninger om, hvordan gæsterne forholder sig til corona. Det er rigtig svært at vurdere, når vi ikke har nogen erfaringer om det, siger Andreas Morthorst.

Derudover kommer corona til at få en større og længere betydning, end parken oprindeligt havde regnet med. Og som virksomhed er det svært for Tivoli at vurdere, om de sociale restriktioner bliver løsnet eller skærpet i den kommende tid.

- Selvom der ikke er blevet meldt noget ud om, hvad der kommer til at ske efter 31. august, så er det svært at forestille sig, at der samles 20.000 eller 30.000 mennesker til koncerter rundt omkring. Det billede er svært at se, siger Andreas Morthorst.

FORTRØSTNING FOR FREMTIDEN MED CORONA

Ifølge finansdirektøren er Tivoli er dog godt stillet til at klare sig igennem coronakrisen med et stærkt resultat fra 2019, selskabets kapitalstruktur, kreditfaciliteter og støtte fra statens hjælpepakker.

- På sigt kan ingen virksomhed holde til bare at brænde penge af, men vi står med et godt udgangspunkt i forhold til at komme igennem coronakrisen., siger Andreas Morthorst.

Tidligere på året har Tivoli afskediget 233 medarbejdere. Derudover har parken nedlagt Tivolis musikskole og skrinlagt planerne om et nyt kulturhus.

Andreas Morthorst kan ikke give et bud på, hvornår Tivoli er tilbage ved normalen.

- Vi ved, at turismen betyder meget for Tivolis forretning. Det er svært at vurdere, hvornår turisme-niveauet er tilbage til niveauet fra 2019.

- Vores opgave er at få tingene til at balancere samtidig med, at vi ikke går på kompromis med gæsternes sikkerhed og den gode gæsteoplevelse i Tivoli, siger Andreas Morthorst.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Report❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder