Topdanmark: Banker hæver kursmål og anbefaling efter regnskab

Udgivet den 26-01-2018  |  kl. 08:46  |  
Arkiv: Foto

Både top- og bundlinjen var bedre end forventet, da forsikringskoncernen Topdanmark fremlagde regnskabet for fjerde kvartal, og det førte til et stort kurshop torsdag.

Flere banker har siden set forsikringsselskabet efter i sømmene, og nu løfter både Mediobanca og norske DNB kursmålet for aktien, mens Nordea opjusterer anbefalingen.

Mediobancas kursmål lyder nu på 300 kr. mod tidligere 286 kr., mens den italienske bank gentager anbefalingen "neutral", viser data fra Bloomberg News.

Kursmålet fra norske DNB lyder nu også på 300 kr., og det er et løft fra det tidligere kursmål på 260 kr. Bankens anbefaling lyder fortsat på "hold".

Storbanken Nordea har desuden løftet anbefalingen til "hold" fra en negativ salgsanbefaling for aktien i Topdanmark. Banken har ikke offentliggjort noget kursmål for forsikringsaktien. Omvendt har SEB sænket anbefalingen til "sælg" fra "hold", mens kursmålet får et skub op til 282 kr. fra 270 kr.

Tidligere har også Handelsbanken løftet kursmålet til 211 kr. fra 200 kr. i kølvandet af regnskabet, men den svenske bank fastholder anbefalingen "sælg", da den vurderer, at aktien i øjeblikket handles til en for høj kurs.

Forsikringskoncernen sluttede 2017 bedre end ventet, da både toplinje og bundlinje var højere end forventet - blandt andet som følge af færre tyverier og brande i fjerde kvartal.

Topdanmark-aktien steg torsdag hele 8,9 pct. til 310 kr., som er højeste lukkeniveau nogensinde.

Oversigt over ændringer:

Børshus Anbefaling nu Anbefaling før Kursmål nu Kursmål før
SEB sælg hold 282 270
Nordea hold sælg - -
Mediobanca neutral neutral 300 286
DNB hold hold 300 260
Handelsbanken sælg sælg 211 200
ABG Sundal Collier sælg sælg 235 215

Kilde: Bloomberg og bankernes egne analyser

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Downgrade❯  Maintain❯  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Relaterede nyheder