Topdk./CEO: Ikke tilfredsstillende kvartal men glad for præmievækst

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 15:06  |  
Topdanmark - Blomst på mur

Trods en opjustering og præmievækst karakteriserer topchef for Topdanmark, Peter Hermann, resultatet i tredje kvartal som ikke tilfredsstillende.

- Det er et blandet regnskab for de første ni måneder som helhed og på den korte bane - tredje kvartal - er det da ikke godt, siger han til Ritzau Finans.

Han vurderer, at Topdanmark havde en god start, men samlet for årets første ni måneder ser det nu blandet ud.

- Vi har fået nogen udsving, men sådan er forsikring, siger han og tilføjer:

- Jeg glæder mig dog over at der vækst i præmierne i både liv og skade.

I skadesforsikring alene var væksten i de første ni måneder 2,4 pct., mens den i livdelen lå på 13,5 pct. I tredje kvartal var væksten henholdsvis 2,0 pct. og 36,6 pct.

I disse væksttal er der en negativ påvirkning fra skiftet fra Daske Bank-samarbejdet til samarbejde med Nordea på forsikring. Det koster anslået 1,1 pct. point for året indtil videre. Som tidligere udmeldt ventes den negative effekt på hele året at blive minus 0,5 pct.point, men det ventes neutraliseret til næste år.

Ikke kun direktøren var skuffet over resultatet af forsikringsdriften. Også analytikerne blev overraskede, og investorerne sendte aktien ned.

Det forsikringstekniske resultat af skadesforsikring landede på 248 mio. kr. mod ventet 400 mio. kr. af analytikerne og 356 mio. kr. i samme kvartal året før.

- Resultatet er præget af udsving, konstaterer direktøren og peger på vejr og storskader samt mindre afløb end historisk.

Han påpeger dog, at det alvorligste hår i suppen er udviklingen på Topdanmarks husprodukt.

- Vi har i løbet af året set flere rørskader - den trend har vi set hele året. Også regn har påvirket i første og tredje kvartal tillige med få men store brandskader.

Konklusionen bliver dog klart, at resultatet på husproduktet er utilfredsstillende.

POSITIV CORONAEFFEKT OG DOG

Umiddelbart er der en positiv effekt i årets første ni måneder fra corona på anslået 58 mio. kr., påpeger Peter Hermann.

Han fremhæver dog, at det er kun en påvirkning på risiko, da der er en markant negativ påvirkning på investeringssiden.

- På den positive side har corona særligt medført færre erstatninger på rejseforsikring og bilforsikring, mens afkastet på investeringer fortsat er negativt på grund af udbruddet af corona, skriver selskabet.

Topdanmark vurderer, at corona har kostet 380 mio. kr. på investeringssiden, og fratrækkes den positive effekt på 53 mio. kr., har corona indtil nu kostet Topdanmark 327 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder