Torm/CEO: Hackerangreb på Colonial Pipeline fordobler rater kortvarigt

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 14:45  |  
Arkiv: Foto

Hackerangrebet på den vigtige rørledning Colonial Pipeline i USA har kortvarigt givet Torm højere rater.

Det fortæller rederiet administrerende direktør, Jacob Meldgaard, der dog understreger, at der er tale om rater for en mindre del af flåden.

Der er tale om en række skibe, som har været placeret i området ved den amerikanske golf.

- Vi fik kortvarigt et højere rateniveau, som var en fordobling af dagsraterne. Så i stedet for at kunne hente omkring 15.000 dollar om dagen, har vi oplevet at kunne få 30.000 dollar i dagrate for de skibe, der har været lige akkurat i det område, siger Jacob Meldgaard.

For Torm er det samtidig et godt stykke over de rater, som rederiet har hentet i hele første kvartal. Her lå dagsraterne i gennemsnit lå på 13.493 dollar om dagen mod 23.642 dollar om dagen i samme kvartal året før, og det var med til at trække rederiets bundlinje i minus i perioden.

Colonial Pipeline er USA's største brændstofrørledning og er en vigtig kilde til levering af brændstof til New York-regionen. Rørledningen blev i sidste uge udsat for en cyberangreb, som kortvarigt har lukket rørledningen.

AKTIER BLEV SENDT OP EFTER HACKERANGREB

Efter angrebet steg værdien af aktierne hos både Norden og Torm kortvarigt. Ifølge Bloomberg News hang det sammen med udbudsbekymringer, efter at den store rørledning blev lukket ned.

- Det er meget sandsynligt, at cyberangrebet er grund til prisudviklingen, sagde Danske Banks analytiker Anders Karlsen efterfølgende om udviklingen i rederiaktierne ifølge Bloomberg News.

Colonial Pipeline har kun givet begrænsede oplysninger efter angrebet, og ifølge New York Times lyder den seneste melding, at lokale operationer er på vej op.

Søndag meddelte operatøren af ledningen, at den først bliver genstartet, når det er sikkert og i fuld overensstemmelse med føderale regler.

Hos Torm forventes påvirkningen at være midlertidig.

- Det er midlertidigt, men når en begivenhed som den kan påvirke vores marked så meget, er det tegn på en mere balanceret fordeling mellem udbud og efterspørgsel, end man måske kunne tro, siger Jakob Meldgaard.

Han uddyber, at rederiet løbende følger udviklingen og forventer, at ledningen genåbnes i slutningen af ugen.

- Så vil rateniveauet vende tilbage i nærheden af det, vi så i sidste uge. Så det er en lille andel af den samlede flåde, der kortvarigt har hentet de højere rater, siger han.

Aktien i Torm, der også har fremlagt regnskab onsdag, falder over middag 9,4 pct. til 53,15 kr.

/ritzau/FINANS

Trine Vestergaard

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder