Torm/Jyske: Regnskabstal afslører lav pris for aktien

Udgivet den 23-01-2018  |  kl. 16:21  |  
Arkiv: Foto

Jyske Bank har set nærmere på rederiet Torm, og nu sænker banken kursmålet et nøk til 68 kr. fra 72 kr.

Banken har dog fortsat et positivt syn på aktien, der fortsat får anbefalingen "køb".

Med Torms regnskabsopdatering, der blev præsenteret sammen med planerne om skibskøb og en kapitaludvidelse sent mandag, bliver den lave pris for Torm åbenbar, vurderer Jyske Bank.

Den øgede likviditet i aktien, som udbuddet af omtrent 12 mio. aktier giver, vil ifølge banken - sammen med det forhold at nogle aktionærer flytter deres aktier til USA, hvor Torm også er noteret - synliggøre, at Torm er billig sammenlignet med konkurrenter som Ardmore Tankers og Scorpio Tankers, lyder vurderingen.

Det får Jyske Bank til vente, at de udstedte aktier hurtigt vil blive absorberet i markedet, og at Torm-aktien derefter vil rette sig tættere på NAV-værdien, som banken vurderer til 71 kr.

Jyske Bank sætter samtidig sine forventninger til driftsindtjeningen (EBITDA) i 2017 ned, så den rammer toppen af det interval på 155-160 mio. dollar, som Tom udmeldte mandag.

Kursmålet sænkes som udtryk for, at Torm indikerer en lavere NAV (net asset value), der måler værdien af rederiets flåde, end Jyske Bank tidligere havde ventet.

Torm-aktien falder 2,6 pct. til 52,20 kr. tirsdag eftermiddag, hvor aktien er under pres, fordi salget af de knap 12 mio. nye aktier er sket til 51 kr. - svarende til en rabat på 4,9 pct. fra mandagens lukkekurs.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder