Torsdagens aktier: Ambu og Novo Nordisk solede sig mens SAS drattede

Udgivet den 28-05-2020  |  kl. 17:04  |  
Maersk

Ambu, Genmab, Novo Nordisk og Coloplast solede sig i toppen af det danske eliteindeks torsdag, hvor stemningen på aktiemarkedet var en hel del mere positiv end tilfældet var onsdag.

Torsdagen bød på fremgang for langt de fleste aktier i C25-indekset, der sluttede dagen med en samlet fremgang på 2,9 pct. til 1324,42 efter onsdagens markante fald på 3 pct.

Det danske marked klarede sig torsdag bedre end de store indeks i resten af Europa, hvor stigningerne var noget mere beskedne.

Ifølge Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, skyldtes det især, at det danske marked onsdag omvendt klarede sig dårligere end de ledende markeder i Europa.

- Der var nærmest en rotation i de danske aktier onsdag væk fra de danske darlings, der i stedet stod for skud. Omvendt blev der købt valueaktier, som ikke har performet så godt, som banker og ISS, siger han.

- Torsdag er det mere et bredt løft, vi får, og nogle af de tunge aktier, der havde en hård dag onsdag, kommer godt igen. Vi er i en proces, hvor genåbningen er i gang i store dele af verden, og der er en tro på, at det ændrer billedet noget i de økonomiske nøgletal, fortsætter han.

AMBU, GENMAB OG NOVO I TOPPEN

Medicoselskabet Ambu glimtede det meste af torsdagen i toppen af C25-indekset med et kurshop på 5,6 pct. til 213,80 kr. Onsdag bakkede aktien omvendt 5,6 pct.

Ambu-aktien har oplevet pæn fremgang siden årets start, og det har coronakrisen ikke formået at ødelægge. Siden nytår er aktien derimod tordnet frem med omkring 91 pct.

Der er dog fortsat et stykke på til lukkerekorden på 274,20 kr., som aktien nåede i august 2018.

Genmab, Coloplast og Novo Nordisk fulgte lige efter torsdag.

Genmab-aktien vandt 4,5 pct. til 2073 kr. efter et fald på 5,6 pct. onsdag, ligesom Coloplast og Novo Nordisk blev belønnet med stigninger på henholdsvis 4,3 pct. til 1105,50 kr. og 4,7 pct. til 439,05 kr.

Onsdag bakkede Coloplast-aktien omvendt 4,7 pct., og Novo Nordisk faldt samtidig 3,7 pct.

MÆRSK DYKKEDE EFTER SÆNKET ANBEFALING

Mindre positivt så det torsdag ud for aktierne i A.P. Møller-Mærsk, der var blandt de bare fire aktier i eliteindekset, som endte med en tilbagegang. B-aktien blev sendt ned med 2,6 pct. til 6580 kr.

Transport- og logistikkoncernens aktie fik også en hård medfart hos det tyske finanshus Berenberg, der har sænkede anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold".

Kursmålet blev ifølge data fra Bloomberg News sænket til 5500 kr. fra 6000 kr.

SAS BRAGEDE NED EFTER REGNSKAB

SAS blev torsdag straffet for et skuffende regnskab, der viste, at luftfartsselskabet kom ud af februar, marts og april med et underskud på 3,4 mia. svenske kr.

Ifølge estimater leveret til Bloomberg var der ventet et ordinært nettounderskud på 2,8 mia. svenske kr.

SAS oplyste også, at det er i forhandlinger med selskabets hovedaktionærer om en rekapitaliseringsplan for selskabet.

- Jeg havde faktisk regnet med, at de ville være et sted, hvor egenkapitalen ville være 1 mia. kr. eller noget i den retning, men den er væk, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

- Gælden er eksploderet. Der skal ske en voldsom kapitalgenopretning af SAS. Der skal hentes mange penge, fortsætter han.

SAS-aktien dykkede 9 pct. til 6,90 kr.

FORTSAT MEDVIND FOR MATAS OG DRILLING

Matas-aktien stormede omvendt frem med 11,8 pct. til 58 kr. torsdag. Materialistkæden, der offentliggjorde sit årsregnskab onsdag, fik løftet anbefalingen af Nordea Markets til "køb" fra tidligere "hold".

Kursmålet er sat til 64 kr. kr. eller 23 pct. over onsdagens lukkekurs på 51,90 kr.

Maersk Drilling måtte omvendt se sit kursmål hos svenske SEB blive sænket til 185 kr. fra 205 kr.

Nordea har endvidere skåret kursmålet til 210 kr. fra 645 kr. Både Nordea og SEB anbefaler fortsat "køb" af aktien.

Kepler Cheuvreux kastede købsanbefalingen for borerigaktien væk og erstattede den med anbefalingen "hold. Samtidig blev kursmålet skåret til 185 kr. fra 200 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Drilling-aktien endte uændret i 154,20 kr.

Torsdag bød også på regnskaber fra Firstfarms, Danske Andelskassers Bank, Brd. Klee og Brd. A&O Johansen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder