Torsdagens aktier: Chr. Hansen fra darling til deroute - KORR

Udgivet den 10-10-2019  |  kl. 17:11  |  
Maersk

KORR: Indeks og Chr. Hansen-kurs rettet

Torsdag blev en hård dag for de nyhedsaktuelle aktier Tryg og Novozymes og nærmest en katastrofe for Chr. Hansen, der fra morgenstunden mistede status som børsdarling og bevægede sig ud i en børsderoute med et fald på 9,2 pct. til 525,80 kr.

Dermed bar ingrediensaktien en væsentlig del af ansvaret for et fald i C25-indekset på 0,7 pct. til 1106,02, mens de europæiske aktier målt på det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks samtidig præsterede et plus på 0,6 pct.

TAGET PÅ SENGEN AF KONSERVATIVE FORVENTNINGER

Chr. Hansen havde i sit fjerde kvartal en omsætning på 305,9 mio. euro, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 101,9 mio. euro. Analytikerne havde set frem til en omsætning på 312 mio. euro og et EBIT-overskud før særlige poster på 105 mio. euro.

Men særligt skuffende var forventningerne om en vækst på 4-8 pct. i 2019/20 set i forhold til selskabets langsigtede forventninger om en årlig vækst på 8-10 pct.

- De var jo ude at nedjustere i Q3, og man kunne derfor godt frygte, at de ville være lidt konservative i deres forventninger til det næste regnskabsår. Og der blev vi så taget lidt på sengen, for de var rigtig konservative i markedets øjne. Og det er derfor, at vi ser det fald i dag, siger ansvarlig for aktiehandel i ABG Sundal Collier, Nikolaj Holmsgaard.

- Den handles dyrt i forhold til nøgletal, skuffer på kvartalet og kommer så ud og "guider" utroligt konservativt for det kommende regnskabsår, sammenfatter han indtrykket af regnskabet fra Chr. Hansen.

I det hele taget er det hårde tider for højmultiple aktier - aktier, der handles dyrt i forhold til nøgletallene - mener Nikolaj Holmsgaard.

BLIDERE BEHANDLING AF NOVOZYMES

Novozymes var sent onsdag nødt til at nedjustere sine forventninger til indeværende regnskabsår.

Volatile markeder inden for ethanol i USA og globalt landbrug samt stivelsesforretningen inden for føde- og drikkevarer påvirker fortsat omsætningen negativt, og derfor venter selskabet nu ikke længere at kunne indfri forventningen om en organisk omsætningsvækst på 1-3 pct. for helåret. Forventningen er nu minus 2 pct. til 0 pct. for hele året.

Men aktien klarede sig med et fald på 0,3 pct. til 283,30 kr.

TRYG BLEV TRYKKET

Tryg fik i sit tredje kvartal et nettooverskud på 599 mio. kr., mens analytikerne ifølge et gennemsnitsestimat indsamlet af Tryg selv havde regnet med et kvartalsoverskud på 621 mio. kr.

Det forsikringstekniske resultat steg til 870 mio. kr. fra 761 mio. kr. i tredje kvartal af 2019. Analytikere havde ventet et forsikringsteknisk resultat på 861 mio. kr.

Tryg fastholdt i regnskabet sine målsætninger for 2020.

Aktien sluttede dagen med et fald på 4,2 pct. til 184,90 kr., og det undrer Nikolaj Holmsgaard lidt.

- Egentlig var det jo et fint regnskab, og det eneste sted, hvor det umiddelbart skuffede, var på investeringsresultatet, og det burde det egentlig ikke, med de markedet vi har. Men det er jo også en højmultibel aktie, noterer han.

I toppen af C25 sluttede de to Mærsk-aktier med et plus til A-aktien på 2,5 pct. til 7270 kr. uden selskabsspecifikt nyt, men muligvis på baggrund af forhåbninger til igangværende forhandlinger mellem USA og Kina om en - om end midlertidig - løsning på handelskonflikten mellem de to kæmpeøkonomier.

- Men hvis du køber ind i Mærsk-aktien i dag, så må det være, fordi du forventer et umiddelbart positivt udfald af forhandlingerne. Aktien har jo vist sig at være korreleret med handelskrigen og alt nyt, som kommer ud derfra, mener Nikolaj Holmsgaard.

EN HÅNDFULD ANALYTIKERJUSTERINGER

En række kursmålsændringer for nogle af de større danske aktier var med til at krydre torsdagens aktiemarked.

Den britiske storbank Barclays løftede sit kursmål for Carlsberg til 1165 kr. fra 1033 kr. og gentog anbefalingen "overvægt".

Danske Bank løftede anbefalingen for Simcorp til "hold" til "sælg"

Coloplast fik løftet kursmålet hos JPMorgan til 594 kr. fra 562 kr. Anbefalingen er uændret "undervægt".

Grupo Santander skruede op for sit kursmål for Ørsted til 650 kr. fra 615 kr. og gentog anbefalingen "køb".

Demant fik sænket kursmålet til 175 kr. fra 190 kr. af schweiziske UBS, som fastholdt anbefalingen "neutral".

Carlsberg-aktien faldt 1,0 pct. til 999 kr., Simcorp steg 0,9 pct. til 590,50 kr., Coloplast dykkede 1,2 pct. til 775 kr., Ørsted tabte 1,1 pct. til 620 kr., og Demant faldt 1,9 pct. til 161,70 kr.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder