Torsdagens aktier: Chr. Hansen gik fra minus til plus i lysegrønt C25

Udgivet den 17-01-2019  |  kl. 17:02  |  
Arkiv: Foto

Samtidig med at Chr. Hansen kom på en rutsjetur efter sit regnskab, og Pandora blev straffet for dårlige nyheder fra en af sine forhandlere, så hev det generelle danske aktiemarked torsdag en lille stigning i land.

For det danske eliteindeks, C25, endte dagen med en gevinst på 0,3 pct. til indeks 1036,19. Det fulgte, efter at indekset tidligere på dagen var nede at vende i et mindre minus og derved fulgte udviklingen rundt om i Europa, hvor der dagen igennem var en dominans til de røde farver.

Med til at trække stemningen ned på det europæiske kontinent var stadig handelskonflikten mellem USA og Kina, da der endnu ikke er fundet en afklaring på de to landes strid.

Og så længe der ikke er fundet en løsning mellem parterne, vil investorerne formentlig fortsætte med at være nervøse, vurderer Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

Blandt de danske aktier gik smykkeselskabet Pandora fra at stige til at falde, efter at den amerikanske forhandler af Pandora-smykker Signet Jewelers leverede en nedjustering af forventningerne til det igangværende regnskabsår. Det brød investorerne sig ikke om, og aktien endte med et fald på 2,4 pct. til 260,20 kr.

CHR. HANSEN FLØJ NED OG OP

En del bedre gik det ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, der fra morgenstunden kom med et lidt skuffende regnskab for første kvartal af 2018/19. Efter at aktien startede med at falde op mod knap 5 pct., vendte aktien rundt for til slut at lukke 0,7 pct. højere i 619,80 kr.

- Det er ikke meget, Chr. Hansen misser. En del af det kommer egentlig af forskydninger, som ifølge selskabet selv vil komme ind i de følgende kvartaler. Ledelsen lader i hvert fald ikke selv til at være nervøs for det her lille mis, vi har set, siger Nikolaj Holmsgaard.

I første kvartal landede Chr. Hansen en omsætning på 269,4 mio. euro mod ventet 274 mio. euro. Driftsresultatet (EBIT) før særlige poster landede på 70,3 mio. euro mod ventet 73 mio. euro.

Selskabet fastholder i øvrigt forventningerne til hele regnskabsåret, herunder forventningen om en organisk vækst på 9-11 pct.

FLERE FORHOLD TRYKKEDE LUNDBECK

Kursfald var der også til Lundbeck, som havde fået reduceret kursmålet af UBS til 310 kr. fra 435 kr. Ydermere kunne det påvirke, at kopivirksomheden Teva Pharmaceuticals har fået godkendt en kopi af Lundbecks epilepsimiddel Sabril, der gik af patent forrige år. Lundbeck-aktien sluttede 4,2 pct. lavere i 286 kr.

Jyske Bank lukkede ligeledes lavere - her med et fald på 1,1 pct. til 243,80 kr. Onsdag aften kunne banken ellers fortælle, at den vil samle alle sine internationale banking-aktiviteter i København og samtidig har besluttet at indlede en proces med henblik på salg af sin datterbank i Gibraltar.

I den positive ende af C25-indekset endte transport- og logistikvirksomheden DSV med et plus på 2,6 pct. til 513 kr. Det skete oven på onsdagens stigning på 5,8 pct., der fulgte som reaktion på selskabets bud på den schweiziske konkurrent Panalpina.

Efterfølgende har Exane BNP Paribas løftet sin anbefaling af DSV-aktien til "outperform" fra "neutral" uden at ændre ved kursmålet på 600 kr.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder