Torsdagens aktier: FLS trak i førertrøjen efter positivt handelsnyt

Udgivet den 12-12-2019  |  kl. 17:03  |  
Arkiv: Foto

De seneste rentemøder i både USA og Europa samt nyt om udviklingen i handelskrigen mellem USA og Kina var med til at styre retningen på det danske aktiemarked torsdag, hvor FLSmidth, Rockwool og Vestas sluttede helt i toppen af eliteindekset.

Det danske C25-indekset sluttede 0,4 pct. højere i 1233,59 torsdag, hvor et tweet fra den amerikanske præsident, Donald Trump, var med til at trække yderligere op sidst på handelsdagen.

- Markedet har reageret ret pænt i opadgående retning på tweetet fra Trump. Det har sat lidt skub i tingene her sidst på eftermiddagen, siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

Donald Trump skrev, at USA er "meget tæt på at indgå en stor aftale med Kina". Nyt fra handelsfronten har også været et af de store fokuspunkter i denne uge, da nye afgifter på kinesiske varer står til at træde i kraft på søndag, hvis der ikke landes en form for aftale inden.

Både Federal Reserve og Den Europæiske Centralbank fastholdt desuden den ledende rente på rentemøderne, der blev afsluttet henholdsvis onsdag og torsdag i denne uge, hvor investorerne også afventer resultatet af det britiske parlamentsvalg.

FLSMIDTH OG VESTAS BLEV HØJDESPRINGERE

Helt i toppen af C25-indekset sluttede FLSmidth med en stigning på 3,8 pct. til 257,50 kr. Fremgangen satte særligt ind efter den amerikanske præsidents udmeldinger om udviklingen i handelsforhandlingerne med Kina, som igen og igen har været med til diktere retningen for ingeniørkoncernens aktie.

Vestas fulgte efter med et plus på 3,1 pct. til 682,20 kr. Vindmølleproducenten kunne torsdag fortælle, at den har sikret sig en kontrakt om levering af møller til tre projekter i Polen med en samlet kapacitet på 132 megawatt (MW).

Genmab sluttede omvendt som torsdagens bundskraber efter et fald på 4,6 pct. til 1474,50 kr.

Biotekselskabet har generelt været lidt i modvind, siden det præsenterede nyt fra sin pipeline i forbindelse med den amerikanske ASH-konference.

Torsdag havde den tyske storbank Deutsche Bank sænket anbefalingen for Genmab-aktien til "hold" fra "køb". Kursmålet blev dog samtidig løftet til 1570 kr. fra 1540 kr.

KURSMÅLSLØFT TIL NETCOMPANY OG MATAS

It-koncernen Netcompany fik også løftet kursmålet af amerikanske Morgan Stanley til 370 kr. fra 300 kr.

Anbefalingen er fortsat i positivt terræn med "overvægt". Netcompany har haft et fint 2019 på børsen indtil nu, hvor aktien er steget med hele 39,3 pct.

Netcompany-aktien steg torsdag 1,9 pct. til 306,40 kr.

Matas sluttede i den helt positive ende med et kurshop på 6,4 pct. til 55 kr. torsdag.

Materialistkæden fik indledt dækning hos svenske SEB med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 75 kr. Det svarer til et positivt kurspotentiale på 45 pct. i forhold til lukkekursen onsdag.

Enzymkoncernen Novozymes fik desuden løftet kursmålet hos franske BNP Paribas til 355 kr. fra 335 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "outperform".

Novozymes steg 0,8 pct. til 326,50 kr.

HARBOES STRAFFET EFTER STOR LEDELSESROKADE

Bryggeriet Harboes endte torsdag som en af de mest faldende aktier på den københavnske fondsbørs, efter at selskabet torsdag offentliggjorde et regnskab for det forskudte første halvår af 2019/20.

Det viste en lille fremgang i omsætningen, men det slog ikke igennem på bundlinjen. Harboes endte perioden med et underskud efter skat på 7,3 mio. kr. mod et overskud på 10,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Forud for offentliggørelsen af regnskabet var selskabet også på banen med en hel række udskiftninger i ledelsen.

Både administrerende direktør Karina Harboe Laursen og salgs- og marketingsdirektør Kirsten Ægidius stoppede med omgående virkning, og samtidig har Harboes bestyrelsesformand, Søren Stampe, oplyst, at han udtræder af bestyrelsen.

Bestyrelsen har i forlængelse af ændringerne indsat en ny direktion, hvor Søren Malling konstitueres som administrerende direktør, mens Martin Schade indsættes som ny kommerciel direktør.

Samtidig har bestyrelsen konstitueret sig med Bernhard Griese, der i over 30 år - frem til sommeren 2019 - var topchef for selskabet, som ny formand.

Aktien dykkede 4,3 pct. til 58,40 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder