Torsdagens aktier: Mærsk og DSV var frontløberne i grønt C25-indeks

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 17:04  |  
Arkiv: Foto

A.P. Møller-Mærsk, DSV Panalpina, Novo Nordisk og GN endte blandt toppen i det danske eliteindeks torsdag, hvor stemningen gradvist blev mere positiv i løbet af handelsdagen.

Torsdag sluttede C25-indekset med en stigning på 2,9 pct. til 1086,43, efter at indekset ellers indledte dagen med et lille fald.

- Generelt må vi sige, at centralbanker og regeringer gør alt for at få styr på hele det her økonomiske billede, i takt med at coronavirusset hærger. Der er en fælles front for at bekæmpe hele den effekt, som corona får på økonomierne. Det er de finanspolitiske og pengepolitiske stimuli, der er med til at give lidt "risk on" på aktiemarkedet, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank.

Torsdag morgen dansk tid blev en stor økonomisk hjælpepakke i USA godkendt i Senatet med et overvældede flertal. Den ventes at få en samlet størrelse på op mod 2000 mia. dollar.

Centralbanker verden over har også de seneste uger lanceret nye tiltag, og torsdag var der også fokus på et videomøde blandt G20-landenes statsledere og centralbankchefer.

Her kom det frem, at landene vil tilføre verdensøkonomien 5000 mia. dollar på grund af coronakrisen.

TRANSPORTAKTIER BLANDT TOPPEN I C25

Torsdagen bød som de seneste handelsdage også på en lang række analysenyt for de danske selskabet.

Det kom blandt andet transport- og logistikkoncernen DSV Panalpina, der sluttede med en fremgang på 7,5 pct. til 587 kr., til gode,

Bernstein løftede anbefaling af aktien til "market perform" fra "underperform", men sænkede kursmålet til 580 kr. fra 620 kr., mens Handelsbanken løftede til "køb" fra "sælg". Her er kursmålet 600 kr.

Sydbank hævede også til "køb" fra "hold", mens Deutsche Bank skar 150 kr. af kursmålet til 680 kr. Den tyske storbank anbefaler dog fortsat at købe aktien.

Transport- og logistikkæmpen Mærsk havde også en god dag på børsen, hvor selskabets B-aktie tog et hop på 6,8 pct. til 6050 kr.

Mærsk oplyste torsdag i et brev til selskabets kunder, at det som ventet forbereder sig på, at fragtmængderne i de kommende uger vil falde.

Samtidig bekræftes det i brevet, at det ventes, at der vil være en lavere efterspørgsel på at få fragtet varer de kommende uger. Derfor forbereder Mærsk sig også aktivt på, at "netværket skal tilpasses den reducerede efterspørgsel".

- Vi mener, at det er vores ansvar at tilpasse os for at være i stand til at beskytte vores omkostningsposition, lyder det blandt andet i brevet.

FREMGANG TIL GN OG DEMANT

Høreapparatkoncernen Demant og GN steg også torsdag henholdsvis 3,9 pct. til 145,60 kr. og 6 pct. til 286,90 kr.

Investorerne kunne blandt andet skæve til nyt fra den schweiziske konkurrent Sonova, der onsdag aften sænkede forventningerne til 2020 på grund af usikkerheden som følge af udbruddet af coronavirus.

- Men der kom alligevel også nogle meldinger, som ikke er helt så bekymrende som frygtet. Selskabet har haft en supergod start på året, indtil corona ramte, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank.

Finanshuset Berenberg har desuden løftet anbefalingen for Demant-aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet er sat til 195 kr.

NOVO OG PANDORA FULGTE MED OP

Medicinalgiganten Novo Nordisk, der vægter tungt i C25-indekset, endte 5,3 pct. højere i 384 kr. torsdag, hvor selskabet afholdt generalforsamling.

Her slog administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen fast, at Novo Nordisks produktionsfaciliteter fortsat er i drift, så selskabet kan sikre strømmen af lægemidler til patienter verden over coronaudbruddet til trods.

Smykkeselskabet Pandora blev torsdag sendt 4,6 pct. op til 223,80 kr., efter at amerikanske Signet, der forhandler Pandora-smykker gennem Jared-kæden, torsdag offentliggjorde bedre end forventede regnskabstal for fjerde kvartal.

AMBU KUNNE IKKE STÅ FOR SALGSPRES

Ambu måtte nøjes med en bundplacering i eliteindekset torsdag, hvor aktien faldt 2,9 pct. til 159,30 kr.

Medicoselskabets aktie er ellers den, der med en stigning på næsten 43 pct. siden årskiftet har klaret sig bedst i det danske eliteindeks.

Vestas endte også i den mindre sjove ende af indekset efter et fald på 0,7 pct. til 558,40 kr.

Torsdag kunne vindmølleproducenten annoncere en ny ordre på 68 megawatt i Polen, men det var ikke nok til at skabe god stemning blandt aktionærerne.

Aktien kan være blevet tynget af et sænket kursmål til 455 kr. fra 530 kr. hos Credit Suisse, der også fastholdt den negative anbefaling "underperform"

Amerikanske Goldman Sachs fik desuden set nærmere på både Tryg og Topdanmark, hvor kursmålene blev sænket henholdsvis omkring 10 pct. til 164 kr. og knap 8 pct. til 275 kr.

Anbefalingen af Tryg er fortsat "sælg", mens storbanken har en neutral anbefaling af Topdanmark-aktien.

Tryg-aktien steg 0,6 pct. til 160,20, mens aktien i Topdanmark steg 2,5 pct. til 258,80 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder