Torsdagens aktier: Vaccineknas sendte Bavarian til bunds

Udgivet den 22-10-2020  |  kl. 17:08  |  
Arkiv: Foto

Skidt nyt fra Bavarian og analytikermodvind til FLSmidth sendte torsdag de to aktier til bunds i C25-indekset, der faldt fra morgenstunden, men kortvarigt nærmede sig nulpunktet ud på eftermiddagen.

Facit for eliteindekset blev dog et minus på 1 pct. til 1526,36.

Ifølge senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk havde faldene rod i de høje smittetal rundt omkring i Europa. Risikoen for nye nedlukninger og restriktioner ramte således markedet fra åbningen, inden der i løbet af eftermiddagen kom en smule godt nyt fra USA.

Her ramte de ugentlige ledighedstal det laveste niveau siden marts, og Demokraternes leder af Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, så mulighed for, at der snart sættes underskrifter på en ny stimuliaftale. De to lyspunkter holdt dog kun investorerne kortvarigt til ilden, inden det atter gik ned af bakke.

MANGLENDE APPETIT PÅ VACCINE

I bunden af C25 faldt Bavarian Nordic 5,6 pct. til 178,50 kr. efter nyheden om en øget risiko for en forsinkelse af biotekselskabets covid-19-vaccine.

Dagbladet Børsen skrev, at biotekselskabet jagter 2-3 mia. kr. til udviklingen af en covid-19-vaccine, men det er vanskeligere end ventet.

FLSMIDTH FIK ANALYSENYT FRA DNB

FLSmidth var i søgelyset på baggrund af nyt fra DNB, der sænkede kursmålet til 185 kr. fra 195 kr. med en gentagelse af anbefalingen "hold".

FLSmidth-aktien sluttede 3,2 pct. lavere i 170 kr.

Ørsted, der meldte om et chefskifte i USA, faldt mere beskedent med 1,6 pct. til 969,60 kr.

Selskabet må sige farvel til landechefen på det vigtige amerikanske marked for havvind, Thomas Brostrøm, som har fundet nyt job med ansvar for Shells satsning på blandt andet vindenergi.

Brostrøm erstattes af David Hardy, der overtager stillingen som landechef for den nordamerikanske forretning for havvind med øjeblikkelig virkning.

DEMANT TIL TOPS

Bedst blandt de danske eliteaktier gik det Demant, der steg 1,6 pct. til 216,80 kr. Aktien var også i vælten tidligere på ugen, da en invitation til et arrangement den 30. november, fik markedet til at spekulere i, at der er et nyt produkt på vej.

- De er måske alligevel ikke så langt fra en lancering, som vi havde frygtet. Det er nok stadigvæk det, der trækker lidt i Demant, siger Martin Munk.

Blandt de mindre aktier endte Møns Bank uændret i 133 kr. trods en opjustering. Banken venter nu at lande et resultat før skat på 30-35 mio. kr. sammenlignet med den tidligere forventning på 15-25 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder