Torsdagens aviser med Ambu, Mærsk og Sydbank

Udgivet den 27-08-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

OECD SPÅR GLOBALT BNP-FALD PÅ 7,6 PCT

Europa er på vej ind i den anden coronabølge. Det vurderer OECD, som nu spår, at verdensøkonomien vil falde 7,6 pct. i år - det værste af to scenarier. Med undtagelse af 2009 har verden ikke oplevet negativ vækst siden Anden Verdenskrig. (Forside, side 16/17)

AMBU-CHEF PRESSET AF NEGATIV VÆKST I USA

Bekymring for udviklingen i USA på Ambus vækstområde rammer værdien af selskabet og opfattelsen af fremtiden. (Side 8)

SALLING GROUP I STORSATSNING PÅ ONLINESALG AF FØDEVARER

Dagligvarekæmpen Salling Group vil hyre op mod 400 medarbejdere til ny onlinesatsning med levering af dagligvarer. På tide, siger rival. (Side 10)

CORONARAMT HALVÅRSREGNSKAB SKUFFER ARBEJDERNES LANDSBANKS TOPCHEF

Arbejdernes Landsbank viste en skuffende bundlinje i halvårsregnskabet, men satser stadig på overskud, inden 2020 er omme. (Side 13)

NATIONALBANKEN TROR NY SKAT DELES MELLEM KUNDER OG EJERE

Nationalbanken forudser, at bankerne kommer til at dele regningen for regeringens "Arne-skat" med både kunder og aktionærer. Det mener Nationalbanken, der ser lavere udbytter til bankaktionærer. (Side 14)

BANKER I OPRØR OVER SÆRSKAT - UDSKAMMES OG MISTÆNKES

Flere banker løfter hovedet fra busken i debatten om en "Arne-skat." Topchef i Sydbank kan dårligt tro på udspillet fra Christiansborg. (Side 15)

GRUS I MASKINERIET PÅ ÅRETS STORE C25-KURSRAKET: AMBU FALDT 13 PCT.

Ambu-aktien er årets mest stigende aktie i C25-indekset, men blev mødt med massivt kursfald efter onsdagens regnskab. Alligevel er aktien steget 71,9 pct. i 2020. (Side 20-21)

BERLINGSKE BUSINESS

MÆRSK HAR TJENT TRECIFRET MILLIONBELØB PÅ BRASILIANSK SVINDELSAG

Mærsk har tjent store beløb på sin rolle i den brasilianske svindelsag, der har plaget det danske selskab i årevis. Sådan lyder nye anklager fra brasiliansk politi, der ifølge ekspert tyder på "alvorlige svigt" i Mærsks interne kontroller. (Forside, side 6-7)

BYGGERI OG SLAGTERIER SLIDER FOLK NED MEN DE SKAL IKKE BETALE

Bankerne er blevet udpeget til at betale halvdelen af regeringens pensionsudspil, der skal sikre en tidligere tilbagetrækning til Arne. Men det er helt andre brancher, som slider flest medarbejdere ned. (Side 8-9)

GRØN EKSPORT KAN REDDE KLIMAET OG ØKONOMIEN MEN AFGIFTSPOLITIK KAN ØDELÆGGE DET HELE

Grundfos' topchef, Mads Nipper, der er formand for et af regeringens klimapartnerskaber, har udtænkt en plan, der kan fordoble dansk eksport af klimavenlig teknologi frem mod 2030 og gøre mangefold mere gavn for klimaet end det danske 70-procentsmål. Regeringens afgiftspolitik bekymrer ham dog. (Side 10)

SYDBANK-CHEF FØLER AT REGERINGEN TRUER RETSSIKKERHEDEN

Sydbank-topchef Karen Frøsig mener, at regeringen udskammer finanssektoren, når branchen skal betale en ny særskat. Finansiering af et pensionsudspil til nedslidte er en fælles samfundsopgave, lyder det fra bankdirektøren. (Side 15)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

LEGO GÅR BENHÅRDT EFTER VOKSNE KUNDER

Coronanedlukningen har øget Legos salg til voksne fans, som nu står for cirka 20 pct. af koncernens omsætning. Legetøjsgruppen ruller i øjeblikket en ny strategi ud, som skal sparke yderligere fart i salget af de dyre modeller til voksenpublikummet. (Forside, side 6-7)

LAGKAGEHUSET FÅR SIT STØRSTE TAB NOGENSINDE

Tabet kommer som resultat af massive investeringer i butiksåbninger i Danmark (Side 4)

NYT TECH-FIRMA SKILLER VANDENE I INFLUENCERBRANCHEN

På blot et år har Make Influence opnået en millionomsætning ved at tilbyde kunderne at måle den reelle effekt af influencerkampagner. Det er en stærk forsimpling af marketing, mener Nordens førende bureau. (Side 10)

LANDSBANKS BUNDLINJE RUNDBARBERET

I Arbejdernes Landsbank er bundlinjen gået fra et plus på mere end 200 mio. kr. i 1. halvår 2019 til et minus på mere end 60 mio. kr. i de første seks måneder af 2020. (Side 12)

SYDBANK-TOPCHEF REVSER REGERINGEN

Regeringen bør holde sig for god til at udskamme bankerne uberettiget, lyder det fra Sydbanks øverste chef, som også overvejer ny grænse for negative renter. (Side 13)

VÆRSTE MARERIDT ER EN NY NEDLUKNING I EFTERÅRET

Topchefer fra Carlsberg, Danfoss, Coloplast og Pandora er enige om, at det værste trusselsbillede i efteråret er en sekundær bølge af corona med en lockdown som konsekvens. (Side 15)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder