Torsdagens aviser med Arla, Genmab og Simcorp

Udgivet den 21-02-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

REKORDMANGE UDLÆNDINGE ANSAT I DANMARK

På trods af en udbredt frygt for ikke at kunne tiltrække udenlandsk arbejdskraft stiger antallet af udlændinge fra såvel Europa som resten af verden på danske arbejdspladser. I 2018 var der 215.314 fuldtidsansatte i Danmark, hvilket er en stigning på næsten 15.000 i forhold til året før. (Forside, side 18-19)

ÅBEN KRIG MELLEM DET DANSKE OG ESTISKE FINANSTILSYN

Ordkrigen mellem det danske og det estiske finanstilsyn om hvidvaskaktiviteterne i Danske Banks filial i Estland er blevet markant optrappet. Estlands finanstilsyn udfordrer danske kolleger til at offentliggøre alt tilsynsmateriale om Danske Bank i Estland. (Side 6-7)

NY DIREKTØR I SPORTMASTER VIL FORBINDE WEB OG BUTIK

Sofie Lindahl-Jessen skal fremover stå i spidsen for Sportmaster. En kombination af butik og onlinesalg er opskriften på en bedre bundlinje. (Side 8)

ARLA VURDERER AT BREXIT UDEN AFTALE VIL VÆRE FORFÆRDELIGT

Arlas topchef, Peder Tuborgh, har skuffen fuld af planer for at komme over brexit. Men hvis det bliver uden en aftale, går det helt galt. (Side 10)

PFA'S TOPCHEF TRÆKKER I LAND OM NORDEA-TID

PFA's topchef, Allan Polack, var alligevel ikke manden, der fik stoppet Nordeas udlån af aktier til spekulation i udbytteskat, som det ellers tidligere blev udmeldt. (Side 11)

DANSK BIOTEKSELSKAB BØRSNOTERES I SVERIGE

Det danske biotekselskab Ascelia Pharma går efter en værdiansættelse på 600 mio. svenske kr. på børsen i Stockholm. Pengene skal afslutte udviklingen af nyt middel med milliardpotentiale. (Side 15)

GENMAB OVERRASKER MED FORVENTET STORT OMSÆTNINGSHOP I 2019

Biotekkometen Genmab slår analytikernes forventninger og ser langt mere positivt på den økonomiske udvikling i indeværende år end estimeret. (Side 16)

SIMCORP BRILLEREDE MED REGNSKAB OG NY FORMAND

It-selskabet Simcorp præsenterede et regnskab med stigende udbytte og et driftsresultat, der for første gang passerer 100 mio. euro. Tidligere finansdirektør i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard, stopper som formand og afløses af Peter Schütze, der er tidligere topchef i Nordea Danmark. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

BECH-BRUUN I FRONTALANGREB PÅ SKATTEMINISTEREN

Advokatfirmaet Bech-Bruun beskylder skatteministeren for at have hindret, at advokatfirmaet kunne tjekke sine kunder ordentligt, inden man gennemførte en uvildig undersøgelse for Skatteministeriet. (Forside, side 8)

HOVEDSTADEN TRÆKKER KÆMPE VÆKSTEVENTYR

Den danske life science-branche spytter hvert år store milliardbeløb i de offentlige kasser og har for længst passeret en årlig omsætning på over 200 mia. kr. 57 pct. af landets life science-virksomheder ligger i Region Hovedstaden, viser en ny analyse. (Side 4)

ARLA-TOPCHEF KALDER BREXIT-USIKKERHED "MODBYDELIG"

Storbritannien er Arlas største marked, og den danske mejeriproducent arbejder med planer for alle tænkelige udfald af brexit, lyder det fra administrerende direktør Peder Tuborgh. (Side 5)

SVENSK HVIDVASKSAG TRÆKKER TRÅDE TIL DANSKE BANK

Trods forsikringer om det modsatte er den svenske storbank Swedbank og bankens danske direktør, Birgitte Bonnesen, nu også havnet i en sag om mystiske milliardbeløb i Baltikum. Det skriger på en kulegravning, siger tidligere svensk anklager. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KUNDERNE STÅR I KØ VED LOKALBANKER

De små pengeinstitutter har kronede dage. Kunderne sværmer ifølge årets kundemåling fra Voxmeter om dem. Taberne i kampen om bankkundernes gunst er Danske Bank og Nordea, mens den store vinder - igen - i 2018 er Arbejdernes Landsbank. (Forside, side 6-7)

REGERINGEN FREDER LEDELSEN I FINANSTILSYNET

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har fuld tillid til den nuværende ledelse i Finanstilsynet, som Socialdemokratiet ellers vil have smidt på porten. (Side 4)

BANKDIREKTØRER LANGER UD EFTER DYRE KVIKLÅN

Chefen i Coop Bank så gerne, at der blev indført et loft over, hvor meget et forbrugslån må koste. (Side 4)

ARLA GØR KLAR TIL MILLIARDINVESTERINGER

Arla Foods foretager i år de største investeringer i koncernens historie. Halvdelen af investeringerne går til udvidelser af mejerigigantens danske mejerier og mælkepulverfabrikker. (Side 10-11)

GENMAB VENTER BOOM I SALG OG INDTJENING

Biotekselskabet Genmab forventer nok en gang at skrue kraftigt op for investeringerne i egen pipeline. Det kommer til at koste på bundlinjen i 2019. (Side 11)

DANSKERNES YNDLINGSBANK - ARBEJDERNES LANDSBANK - RAMMER PLET

Arbejdernes Landsbank er kommet ud af 2018 med et resultat før skat på 339 mio. kr. Det er som ventet. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder