Torsdagens aviser med Danish Crown, Bestseller og Danfoss

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

STORE SELSKABER PASSER PÅ DERES LEVERANDØRER

En række store selskaber som Coop, Grundfos og Novo Nordisk betaler deres leverandører før tid. Det hjælper leverandørerne ud af likviditetsklemmen. (Forside, side 6-7)

DANISH CROWN MANGLER KUNDER TIL DYRT OKSEKØD

Danish Crown Beef kører på fuldt tryk. Fald i foodservice opvejes af øget salg til detail. Men restaurantkunderne mangler til at købe det dyre oksekød. (Side 10)

BESTSELLER STOPPER BETALING AF HUSLEJE

Corona-krisen får nu Bestseller, der er ejet af en af Danmarks rigeste - Anders Holch Povlsen - til at stoppe huslejebetalingerne for deres 200 butikker i Danmark. (Side 10)

TRIO SÆLGER VIRTUELT VENTEVÆRELSE TIL KAPITALFOND

Stifterne af Queue-it fra København sælger nu softwarevirksomheden til dansk kapitalfond for trecifret millionbeløb. (Side 12)

SYNET PÅ STORE LASTVOGNSTOG ÆNDRET UNDER KRISEN

Viruskrisen har ændret danskernes syn på vejtransport. Centrale aktører i branchen kan mærke, hvordan samfundets holdning til tunge vogntog på vejene har ændret sig ganske markant. (Side 14)

INDUSTRILEDIGHED FORDOBLET I DRAMATISK UDVIKLING

Antallet af ledige i industrien stiger nu dobbelt så meget som normalt. Udviklingen er alarmerende, lyder meldingen fra Dansk Metal og DI. (Side 23)

EKSTREMT SVÆRT AT TIME MARKEDET UNDER AKTIETUMULT

Det kan være fristende at forsøge at time markedet under aktiekrisen, men i praksis er det tæt på umuligt, advarer investorer. (Side 24-25)

BERLINGSKE BUSINESS

MASSER AF DANSKE VIRKSOMHEDER PÅ KURS MOD FALLIT FØR NEDLUKNING

Gentagne gange er holdbarheden af dansk økonomi blevet fremført som et stærkt kort i bestræbelserne på at afbøde skaderne af coronakrisen. Men mange danske virksomheder havde allerede inden nedlukningen af Danmark pengeproblemer og kurs mod fallit. (Forside, side 4-5)

DANFOSS MÆRKER CORONAKRISEN OG SENDER 460 ANSATTE HJEM

Den danske industrikoncern Danfoss sender 460 ansatte i Danmark midlertidigt hjem. Det svarer til i underkanten af hver tiende ansatte i Danmark, hvor Danfoss beskæftiger 5300. (Side 2)

GAMLE VACCINE-KANDIDATER KOMMER OP AF SKUFFERNE

Forskere på universiteter og i medicinal- og biotekindustrien henter i øjeblikket gamle vaccine-kandidater op af skufferne eller forcerer udviklingen af helt nye vaccineteknologier. (Side 8-9)

LUNDBECKCHEF OPFORDRER TIL DIGITALT SAMVÆR

I en tid hvor coronakrisen raser lige uden for hjemmekontorets vinduer, er det vigtigere end nogensinde, at vi fokuserer på det positive og hjælper hinanden med at holde humøret oppe. Sådan lyder det fra Lundbecks topchef, Deborah Dunsire, der selv ser sine kollegaer hver dag på videomøder. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GIFTIG COCKTAIL SENDER OLIEBRANCHEN I KNÆ

Danske leverandører til oliesektoren er sendt til tælling af coronakrisen og et styrtdyk i olieprisen. Flere frygter store, langsigtede konsekvenser. (Forside, side 6-7)

CORONAVIRUSSET HAR SENDT DEN DANSKE MODEBRANCHE TIL TÆLLING

Den danske modeindustri, som ellers har milliardeksport, melder om et brat stop for salget og dermed akut mangel på likviditet. (Side 4)

DANFOSS HJEMSENDER 460 MEDARBEJDERE

Coronakrisen har skabt logistikudfordringer og ustabile leverancer for Danfoss, og topchef Kim Fausing sender nu 460 medarbejdere hjem. (Side 10)

FORSIKRINGSSELSKABER ADVARES MOD AT FORGYLDE AKTIONÆRER

Forsikringsselskaberne skal tænke en ekstra gang over, om det lige nu er passende at udbetale udbytte og gennemføre tilbagekøb af aktier. Opfordringen kommer fra Finanstilsynet, der allerede har branchen under overvågning pga. pres på dens økonomi. (Side 11)

DET KAN TAGE ÅR FØR REJSELYSTEN VENDER TILBAGE

Flyselskaber og rejsebranchen forbereder sig på, at konsekvenserne af coronakrisen kan blive meget langvarige. Få tror på et hurtigt comeback for flytrafik og ferierejser. (Side 12)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder