Torsdagens aviser med DSV, Novozymes og Topdanmark

Udgivet den 28-04-2022  |  kl. 06:22  |  

BØRSEN

GASKONFLIKT ESKALERER: SELSKABER VIL SKIFTE TIL OLIE

Gasfrygten breder sig i Europa, efter Rusland har lukket for hanen til Polen og Bulgarien. Energiminister Dan Jørgensen forsikrer, at forsyningssikkerheden ikke er truet lige nu, men det vil ændre sig, hvis andre lande bliver udsat for det samme. Store virksomheder som Novo Nordisk har ansøgt Miljøstyrelsen om at erstatte gas med olie for at have energi til deres fabrikker. (Forside, side 6-7)

INVESTORER FRYGTER YDERLIGERE STOP FOR RUSSISK GAS

Investorer ser nu større risiko for lukning af russisk gas til Europa, hvilket risikerer at ryste aktiemarkedet. (Side 8)

DSV OPLEVER HIDTIL USET PRES PÅ KINAS FRAGT

Flaskehalsene i Kina har aldrig været større, fortæller driftsdirektøren for DSV. Det skæpper i kassen for koncernen. (Side 10)

NYE NEDLUKNINGER I KINA PUSTER TIL GLOBAL INFLATIONSFRYGT

Kinas nultolerance over for covid-19 betyder nye nedlukninger, og det kan skubbe til den i forvejen tårnhøje inflation, som præger Vesten, vurderer chefanalytiker. (Side 12)

PLAN B ER BLEVET EN MIA-FORRETNING FOR DANFOSS

Danfoss-divisionen Danfoss Silicon Power tjener stort på elbilgennembrud. Det begyndte dog et helt andet sted. (Side 16)

NOVO-EJER ØJNER OPSTARTSBOOM

Der kan skabes flere end tre gange så mange job i danske opstartsvirksomheder, hvis innovation styrkes på de danske universiteter ifølge rapport fra Damvad Analytics, betalt af Novo Nordisk Fonden. (Side 18)

NOVOZYMES LEVERER STÆRKT REGNSKAB TRODS MODVIND

Novozymes er kommet stærkt ud af første kvartal i 2022 med tocifret vækst i flere divisioner. (Side 24)

ANDRE BANKER OPJUSTERER - LANDBOBANK HOLDER FAST

Landbobankenss topchef ser tegn i sol og måne på en svækket dansk økonomi, når sommeren er overstået. (Side 28)

BERLINGSKE BUSINESS

REGERINGEN KLAR MED NØDPLAN, HVIS PUTIN LUKKER FOR GASSEN

De første EU-lande skal nu vænne sig til en hverdag uden russisk gas, og turen kan snart komme til Danmark. Regeringen har en nødplan klar, der blandt andet klarlægger, hvem der skal skæres fra gasnettet, hvis mængden af gas bliver knap. Mange danske virksomheder forbereder sig på at undvære gassen. (Side 6-7)

GIGANTISK CORONAPROP TRUER IGEN VERDENSHANDLEN

Rundt om på kloden ligger næsten 2000 containerskibe og venter på at komme ind i havnene, og verden kan igen komme til at mangle varer. Imens vælter næsten ufattelige milliardbeløb ind i de store danske transportkoncerner. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GASKRISE KAN UDLØSE KÆMPEREGNING TIL DANSKE VIRKSOMHEDER

Nogle af Danmarks største virksomheder risikerer med kort varsel at blive smidt af gasnettet. Erhvervsorgansationer efterlyser kompensation, hvis det sker. (Forside, side 12-16)

STORT MINUS I FINTECHSELSKAB

Lunar Group kom ud af 2021 med et underskud efter skat på 732 mio. kr. - forventet siger ledelsen. (Side 6)

DSV FØLGER TROP UD AF RUSLAND

DSV-ledelsen med Jens Bjørn Andersen i spidsen har brugt første kvartal af året på at komme ud af Rusland. Transportkoncernen leverer - igen - et historisk godt regnskab. (Side 8-9)

KRIGEN I UKRAINE PRELLER AF PÅ LANDBOBANKENS REGNSKABSTAL

Ringkjøbing Landbobank har fremlagt et stærkt regnskab med en vækst i udlån på 17 pct. Samtidig juble bankdirektøren over et nyt partnerskab om rigmandskunderne fra den svenske storbank SEB. (Side 8)

OPJUSTERING MED 1 MIA. KR. I TOPDANMARK ER REELT EN NEDJUSTERING

Topdanmark får 1,2 mia. kr. i kassen for salget af sin pensionsforretning, men opjusterer kun med 1,05 mia. kr. Vejrskader og negative finansmarkeder koster. (Side 8-9)

ET GASSTOP SKUBBER DANSK ØKONOMI TÆTTERE PÅ DET HÅRDE SCENARIE

Forbrugere og virksomheder må nu kigge længere efter en pause i inflationen. (Side 14-15)

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder