Torsdagens aviser med lufthavne, Parken og Landbobanken

Udgivet den 06-08-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

LUFTHAVNE SKRUMPER: FRYGTER AT MISTE RUTER

Danske lufthavne forudser benhård konkurrence med udenlandske lufthavne. Lufthavnsdirektørerne frygter at miste nuværende ruter og gå glip af nye. Der er brug for stærkere hjælpepakker for at imødegå rivaler og støtte både turisme og luftfart. (Forside, side 6-7)

LOV OM KVIKLÅN GØR SMÅ BANKLÅN MEGET DYRERE

Lov om kviklån sender renteomkostninger på banklån markant op. Ifølge Forbrugerrådet Tænk svækkes bankerne. (Side 12)

STATEN HAR 154 MIA. KR. I BANKEN MENS CORONAHJÆLPEN VENTER

Behovet for at udbetale penge fra coronahjælpepakkerne er mindre end forventet. Derfor bugner statens konto. (Side 14)

BARKÆMPE INDFØRER MUNDBIND I HÅB OM GENÅBNING

Trods stigende smittetal håber The Old Irish Pub med ti nye tiltag at få åbnet nattelivet som i Norge og Finland. (Side 16-17)

DANSKE BANK SER VIGTIGSTE EKSPORT MARKEDER PÅ RET KØL

Danmarks vigtigste eksportmarkeder er på vej til genfinde formen, efter at coronakrisen trak dem ned i et dybt, sort hul. Det viser nye eksportbarometre fra Danske Bank. (Side 18)

DANSKE PRIVATINVESTORER REGNER MED ENDNU STØRRE AFKAST FRA C25

Coronakrisen preller helt af på danske investorers forventninger til resten af aktieåret. Over de næste fem år forventer danske investorer at få 10,62 pct. i afkast på deres aktier. (Side 20-21)

BERLINGSKE BUSINESS

MANGE ØNSKER IKKE FERIEPENGENE UDBETALT NU

Regeringen vil udbetale indefrosne feriepenge som en markant stimulering af privatforbruget, som på kort sigt skal generere 7000 nye job. Men nu viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Berlingske, at hver fjerde lønmodtager slet vil ikke have udbetalt sine feriepenge før tid. (Forside, side 4)

NATTELIVETS VIRKSOMHEDER KRÆVER KLART SVAR OM GENOPLUKNING

Både Statens Serum Institut og sundhedsministeren advarede tirsdag mod at åbne nattelivet som en del af genåbningens næste fase. Hos de berørte virksomheder efterlyser man afklaring og en forlængelse af hjælpepakkerne. (Side 6-7)

FODBOLDKLUBBER SATSER PÅ FYLDTE STADIONER I NÆSTE SÆSON

Trods stigende smittetal i Danmark har FC København og Divisionsforeningen, der repræsenterer alle landets topklubber, et mål om at komme tilbage til fuld kapacitet så snart som muligt - og helst fra den nye sæson. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KONKURRENCEMYNDIGHEDER LANGER UD EFTER ADVOKATER

Konkurrencestyrelsen lægger op til et opgør med brede dele af den danske advokatstand. For der er store problemer med gennemsigtigheden og konkurrencen i branchen, hedder det i en længe ventet rapport. (Forside, side 6-7)

PENGENE FOSSER UD AF MOBILEPAY

Mobilepay kom ud af 2019 med et rekordstort underskud. Siden lanceringen i 2013 har Danske Bank, der ejer Mobilepay, tabt i alt 261 mio. kr. på den populære betalingsapp. (Side 2)

KØBENHAVNS LUFTHAVN VIL FYRE HVER FJERDE

København Lufthavn vil som følge af coronakrisen nedlægge 650 fuldtidsstillinger ud af ca. 2600. (Side 4)

RINGKJØBING LANDBOBANK HENSÆTTER MILLIONER TIL TAB

Specielt eksportvirksomheder ser ud til at få problemer den kommende tid, påpeger Ringkjøbing Landbobanks topchef, John Fisker. (Side 8)

NETSALG TIL KINA ER SVÆRT - MEN HAR ET KÆMPE POTENTIALE

Onlineshopping i Kina er noget helt andet end i de vestlige lande. Men kineserne elsker det, og selv en lille niche kan ramme millioner af kunder. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder