Torsdagens aviser med Mærsk, Coloplast og Nordea

Udgivet den 01-10-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

GOLDMAN SACHS: MÆRSK ER VELLYKKET OG VELDREVET

Det amerikanske finanshus Goldman Sachs blåstempler A.P. Møller-Mærsks 2016-strategi som disciplineret og vellykket. Mærsks koncernchef Søren Skou, der normalt ikke kommenterer aktieanalyser, hæfter sig ved anerkendelsen af strategien. (Forside, side 6-7)

KAPITALFOND LURER PÅ RESTERNE AF ACT.GLOBAL

Polaris har tidligere vist interesse for Act.Global og har også de seneste måneder holdt møder med investorer. (Side 8)

COLOPLAST ER ET ANDET SELSKAB I DAG IFØLGE TOPCHEF

Coloplast købte i 2006 katten i sækken med Mentor, der har kostet milliarder i forlig. Nu jagtes der igen opkøb på området. Fokus er især på at gøre urologidivisionen større. (Side 10)

IT-SIKKERHEDSKOMET REJSER 190 MIO. KR.

Den danske vækstvirksomhed Logpoint får massiv million-indsprøjtning til at vokse yderligere på det globale marked for it-sikkerhedsløsninger. (Side 11)

MINUSRENTER BETALER FLERE REALKREDITKUNDERS AFDRAG

Realkredit Danmark laver nu også fastforrentede obligationslån med minusrente, men der bliver ikke flere kunder, der får penge for at låne. (Side 14)

VINDGIGANTER SER NYT MIA-MARKED I POLEN

En lang Østersøkyst, en ambitiøs minister og en masse støttekroner på vej. Tilsammen åbner det gyldent potentiale for dansk vindeksport. Ørsted øjner både store projekter og strategisk potentiale. (Side 20-21)

BERLINGSKE BUSINESS

STRØM AF SUSPEKTE MILLIONER GENNEM NORDEA I DANMARK

Dokumenter viser, at hundredvis af transaktioner, som fik alarmklokkerne til at ringe i den tyske storbank Deutsche Bank, strømmede gennem Nordea Bank Danmark. Pengeoverførslerne har forbindelse til et udenlandsk betalingsselskab, som tidligere har været i myndighedernes søgelys. (Forside, side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ØRSTED-KONKURRENT REJSER VERDENS STØRSTE GRØNNE INVESTERINGSFOND

Copenhagen Infrastructure Partners har rejst verdens største grønne infrastrukturfond, som skal investere op imod 100 mia. kr. over de kommende år. Det sætter yderligere gang i det globale investeringskapløb inden for grøn energiproduktion. (Forside, side 6-7)

REVISIONSKÆMPE SER DYSTERT PÅ DEN NÆRMESTE FREMTID

En af landets største rådgiverkoncerner, PWC, tror, at vi skal helt ind i 2022, før erhvervslivet kan håbe på en normalisering. Det afgørende er en vaccine, der er bredt tilgængelig. (Side 4)

CORONA-REGLER KAN TRÆKKE BLACK FRIDAY OG UDSALG UD

Flere ministerier appellerer til detailhandlen om at undgå kø- og slagtilbud i efterårets coronakrise. Det sker, netop som butikker er ved at planlægge årets store handelsdage. (Side 9)

DANISH CROWN SLAGTER EUROPÆISKE KONKURRENTER

Danish Crown har den suverænt højeste indtjening blandt Europas store slagteriselskaber. Eksporten til Kina buldrer af sted, slagterierne kører for fuld damp, og svage datterselskaber er solgt fra. (Side 11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder