Torsdagens aviser med NKT, Ørsted og Danske Bank

Udgivet den 19-05-2022  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

BANKERNES ARGUMENT FOR NEGATIVE RENTER SMULDRER

De stigende renter betyder, at bankernes udgift til at placere indlånsoverskuddet er tæt på nul. Alligevel er der ikke udsigt til, at kunderne slipper for at betale negative renter. (Forside, side 4-5)

ARLA-TOPCHEF: SLET IKKE SLUT MED PRISHOP

Arlas Peder Tuborgh har ikke set det før: Landmændene skærer mælkeproduktionen ned, mens globalt forbrug stiger. (Side 6)

TOTALKREDIT-SAMARBEJDET ER EN SUCCES, MEN TRUER DE SMÅ BANKERS UAFHÆNGIGHED

Nykredit-ejede Totalkredit står nu for halvdelen af lånene til Danmarks boligejere. Men Jyske Bank mener, at det er en succeshistorie, som bygger på en forvridning af konkurrencen. (Side 8-9)

STORBANK SPÅR PRISDYK PÅ 10-15 PCT. I BOLIGMARKEDET

Dyre lejligheder i København står til højere skatter i 2024. Store prischok lurer især i København, hvor ejerlejligheder også rammes af skattereform, vurderer Handelsbanken. (Side 10)

NY PLAN OG 1500 MIA. KR. SKAL GØRE EU FRI AF RUSLAND

Med mere grøn energi, lavere forbrug og indkøb fra andre lande vil EU skrue ned for afhængighed og være fri af russisk energi i 2027. (Side 14-15)

BRITISKE ELKUNDER BEREDER SIG PÅ SØGSMÅL MOD NKT

Et gruppesøgsmål i Storbritannien mod Europas tre største kabelproducenter omfatter også det danske selskab NKT. (Side 16)

STÆRKT REGNSKAB GIVER NKT-AKTIERNE ENDNU ET STORT LØFT

Det var endnu en god dag på kontoret for NKT's topchef Alexander Kara, der onsdag offentliggjorde regnskab for kabelkoncernens første kvartal. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

PENSIONSKASSER HAR MILLIARDER KLAR TIL EUROPAS GRØNNE KRAFTVÆ

Toppolitikere fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien samt EU-Kommissionen har i Esbjerg givet hinanden håndslag på en historisk udbygning af vindmølleparkerne i Nordsøen. Danske pensionskasser er klar med milliarder til projektet. (Forside, side 4-6)

ØRSTED-TOPCHEF ADVARER MOD AT PRESSE VINDMØLLE-PRODUCENTER

En enorm udbygning af vindmøllekapaciteten i Nordsøen skaber glæde hos Ørsted-topchef Mads Nipper, der dog også har en advarsel til politikerne. (Side 6)

AKTIENEDTUREN ER IKKE SLUT ENDNU

Ifølge nogle af verdens største finanshuse er aktienedturen slet ikke er slut endnu. Storbanken Morgan Stanley forudser, at vi kun er halvvejs igennem turbulensen, og at en opbremsning i væksten og lavere indtjening hos virksomhederne sætter resten af 2022 til betydelige aktiefald. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

METTE FREDERIKSEN VENDER RYGGEN TIL KINESISKE KÆMPER I GRØN NORDSØ-PLAN

Selv om kinesiske vindmølleproducenter dominerer det globale marked, bør de ikke være med til at tidoble produktionen af grøn strøm i Nordsøen. Sådan lyder det fra flere sider. (Forside, side 6-7)

DØREN TIL EUROPAS GRØNNE ENERGIFREMTID ÅBNES

En maskinhal midt på Esbjerg Havn var onsdag rammen om regeringens højtprofilerede energitopmøde, der er affyringsrampe for en historisk satsning på havvind i Nordsøen. (Side 6-7)

NKT ER AFHÆNGIG AF INVESTERINGER FOR AT RIDE DEN GRØNNE GULDBØLGE

Den danske kabelkoncern NKT ser lyst på muligheden for at producere kabler til de enorme projekter, der skal iværksættes, hvis en ny EU-plan skal indfries. Men det kræver nye investeringer. (Side 8)

LOKALBANKER HAR FLERE KUNDER END DANSKE BANK

Det går godt for landets lokalbanker, som torsdag eftermiddag holder årsmøde. (Side 12)

BANK VENTER MARKANTE FALD I BOLIGPRISERNE HERHJEMME

Som den første større bank herhjemme spår Handelsbanken i ny prognose nu om markante prisfald på boligmarkedet det kommende år. (Side 12-13)

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder