Torsdagens aviser med Novozymes, Bavarian Nordic og TDC

Udgivet den 22-10-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NY SKAT VIL GIVE FYRINGER I FINANSSEKTOREN

Hver fjerde finansielle virksomhed forventer at fyre og nedlægge stillinger for at finansiere Arne-skatten. Det viser en undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening, der har fået svar fra 82 virksomheder med 45.600 ansatte. (Forside, side 6-7)

ANALYTIKERE SÅR TVIVL OM NOVOZYMES VÆKST I 2021

Novozymes får svært ved at leve op til sit eget vækstmål på mindst 5 pct. årligt, der på nuværende tidspunkt ser vanskeligt ud, mener flere analytikere. (Side 8)

OP AD BAKKE FOR BAVARIAN NORDICS CORONAVACCINE

Bavarian Nordic risikerer en forsinkelse af selskabets vaccine mod covid-19. Selskabet jagter 2-3 mia. kr. til udviklingen, men det er vanskeligere end ventet. (Side 10)

FLÜGGERTOPCHEF SKAL VÆRE NY DIREKTØR I ACTONA

Efter næsten 25 år i Actona Company siger topchef Torben Skov Villadsen stop. Ny mand på posten i Tvis ved Holstebro bliver administrerende direktør i Flügger Group, Jimmi Mortensen. (Side 12)

MOBILKÆMPER KAPRER DANSKE KUNDER FRA TDC

Telenor, Telia og 3 har i tredje kvartal haft fremgang i antallet af mobilkunder. De kunder kan kun komme fra TDC, vurderer teleekspert. (Side 18)

RISIKO FOR ERSTATNING PÅ HALV MILLIARD

Codan forsikrer opførelsen af stor skotsk havvindmøllepark. Præmien er i millionklassen men risikoen for giganterstatninger spøger. (Side 22)

DANSKE AKTIER LEVERER STRIBE AF KURSREKORDER

Ni af de danske C25-aktier har sat kursrekorder i løbet af de seneste uger, men der kan fortsat være mere at hente, lyder vurderingen. (Side 32-33)

NORDJYSK IT-SELSKAB STYRER MOD FIRST NORTH-DEBUT

Notering på notering har præget den danske vækstbørs First North. Nu går endnu et selskab på børsen i vildt efterår. (Side 34)

BERLINGSKE BUSINESS

GLOBAL EKSTRASKAT TIL TECHGIGANTER KAN KOSTE DANMARK DYRT

Et foreløbigt udkast fra OECD til et nyt globalt regelsæt for beskatning af multinationale selskaber kan øge de globale skatteindtægter med 100 mia. dollar. Men Danmark kan få et milliardtab på den ordning, som nu er i spil, viser et folketingssvar fra skatteminister Morten Bødskov (S). (Forside, side 8-9)

UNION THERAPEUTICS UNDERVEJS MED ALTERNATIV CORONABEHANDLING

Det lille danske biotekselskab Union Therapeutics er undervejs med en temmelig alternativ coronabehandling, der i bedste fald kan komme i brug i løbet af 2021. Den danske virksomhed satser på, at et gammelt middel mod bændelorm kan bruges som værn mod coronavirus, hvis det tages gennem næsen. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVOZYMES SATSER PÅ POSITIVE EFFEKTER AF PANDEMIEN

Millioner af forbrugere spiser hyppigere hjemme, er blevet mere bevidste om sundhed og vasker hyppigere tøj. Coronakrisen har udløst adfærdsændringer, som styrker salget hos Novozymes. (Forside, side 8)

WINDOWMASTER GÅR PÅ FIRST NORTH EFTER OVERTEGNING

Greentechvirksomheden Windowmaster International er klar til sin entre på Nasdaq First North Growth Market Denmark. (Side 2)

DET SKAL VÆRE BILLIGERE AT RYDDE OP EFTER FORSIKRINGSKRAK

Den nuværende model til at afvikle krakkede forsikringsselskaber er for dyr og bør ændres, mener den garantifond, der er sat til at stå for afviklingen. Politikerne er positivt stemt. (Side 6-7)

DANSK TRAFIKALARM VIL EROBRE TYSKLAND

Den nordjyske virksomhed Saphe, der producerer trafikalarmer, gør klar til at træde ind på det tyske marked. Men coronakrisen har fået virksomhedens overskud til at falde mærkbart, viser nyt regnskab. (Side 11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder