Torsdagens aviser med Pandora, Ørsted og Mærsk

Udgivet den 06-12-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

PANDORAS PÆNE VÆKSTRATER I 2017 VAR REELT NULVÆKST

I november gav Pandora nye oplysninger om den organiske vækst i 2017. Og modsat de udmeldte pæne vækstrater viser det sig, at væksten står stille. Analytiker mener, at selskabet har undladt at afsløre det tal, der kunne have fortalt investorerne, at selskabet mistede momentum. (Forside, side 6-7)

NOVO-EJER BEJLER TIL KAPITALFONDS LYDJUVEL

Novo Holdings, der ejer Novo Nordisk, er med selskabet Sonion interesseret i at købe dansk mikrofonfirma for over 0,5 mia. kr. (Side 8)

BYGGEFIRMA ØGER SALGET STÆRKT MEN FÅR RØD BUNDLINJE

Byggekoncernen Glerup, der omsætter for en lille mia. kr., har for første gang i syv år røde tal på bundlinjen. (Side 14)

ØRSTED INVESTERER I AT OPFØRE LANDVIND

For første gang siden 2009 investerer Ørsted i at opføre landvind. Frem mod 2025 vil topchef Henrik Poulsen investere op mod 40 mia. kr. i den nye forretning. (Side 18)

COLOPLAST FÅR NY FORMAND

Bestyrelsesformand i Coloplast hedder nu Lars Rasmussen. Et skifte, der på selskabets generalforsamling fik kritik af Pensionskassen ATP. (Side 20)

DANSKE BANK-BØDE KAN BLIVE LAVERE

Finanstilsynets direktør siger, at en eventuel bøde til Danske Bank kan blive lavere end forventet. Det fik onsdag aktien til at stryge i vejret. (Side 21)

BERLINGSKE BUSINESS

LEGOS PENGETANK VIL KØBE SIG IND I HALDOR TOPSØE

To af Danmarks ikoniske virksomheder kan være på vej til at smelte sammen på ejersiden, efter at Legos pengetank, Kirkbi, er begyndt at se på mulighederne for at købe en del af Haldor Topsøe. (Forside, side 10-11)

700 MÆRSK-SKIBE SKAL SKROTTE STÆRKT FORURENENDE OLIE

Mærsk går nu ind i en hidtil uset offensiv for at nedbringe forureningen fra rederiets skibe. Tiden med skibe, der bliver drevet af bunkerolie, er snart forbi, og nu skal der hurtigt udvikles nye metoder til fremdrift, lyder et opsigtsvækkende budskab fra den danske virksomhed. (Side 4)

FORSIKRINGSSELSKAB PÅ RANDEN AF KONKURS

Forsikringsselskabet Qudos er rykket et skridt nærmere en konkurs, efter at det har indstillet udbetalingen af skadeserstatninger. Det rammer først og fremmest de boligkøbere, der har tegnet en ejerskifteforsikring via forsikringsagenten Frida. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BANKERNES AFKAST ER UNDER PRES

Bankernes belønning til ejerne er faldet de seneste år, og det bliver ifølge to forskere kun værre fremover. Presset på bankerne kan i sidste ende ramme hele samfundet. Bankerne frygter dog ikke udviklingen. (Forside, side 6-7)

SYDBANK HAR OPGIVET DE GYLDNE LØFTER

Sydbank har opgivet de seneste års løfte om at give aktionærerne mindst 12 pct. i egenkapitalforrentning. Tiderne er for usikre, påpeger bankdirektør Bjarne Larsen. Sådan burde flere banker agere ifølge to forskere. (Side 6)

LEGO FONDEN HAR SVÆRT VED AT FORÆRE EN HALV MIA. KR. OM ÅRET VÆK

Det er stadig ikke lykkedes Lego Fonden at opfylde ambitionen fra 2014 om at donere omkring en halv mia. kr. væk om året. Nu bevæger Fonden sig ind på nyt territorium: humanitær hjælp. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer