Torsdagens aviser med Pandora, Nilfisk og GN

Udgivet den 17-05-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

WIDEX-EJERE MÅ BETALE MILLIARDER FOR KONTROL

Familierne bag høreapparatvirksomheden Widex skyder et milliardbeløb i fusionen mellem Widex og EQT-ejede Sivantos for på sigt at opnå kontrol med det nye selskab. Aftalen med EQT sikrer, at selskabet på lang sigt kan køre det videre som et familiefirma. (Forside, side 6-7)

DANSKE INVESTORER RASER OVER IT-FIRMAS EXIT FRA BØRSEN I USA

Efter regnskabsrod, fyrede revisorer og gentagne trusler om en afnotering ryger it-firmaet Ominto, der er ejet af danske Michael Brudevold Hansen, nu af kurslisterne på Nasdaq i New York. Danske aktionærer raser. (Side 8)

INGEN FRYGT FOR LG'S OG SAMSUNGS ROBOTTER NOS NILFISK

Nilfisk vil vaske gulv med selvkørende maskiner. Spørgsmålet er, om det 112 år gamle industriklenodie kan vinde i et robotræs mod giganter og startups. Direktør Hans Henrik Lund er ikke nervøs. (Side 13)

NY TVIVL OM PANDORA-CHEFS FORKLARING OM SALGET I KINA

Regnskabstal rokker ved Pandoras forklaringer om salget i Kina. Investorerne er stadig mistroiske overfor aktien, der faldt yderligere onsdag. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSK SUPERMARKED SIGER FARVEL TIL ARVEN FRA MÆRSK

Dansk Supermarked vender tilbage til rødderne og skifter navn til Salling Group. Navneskiftet markerer et endeligt punktum for årtier med Mærsk-ejerskab og begyndelsen på en periode, hvor der skal tænkes langsigtet og lægges vægt på andre ting end at tjene penge, vurderer eksperter. (Forside, side 10-11)

NOVO NORDISK FÅR TOPADVOKAT SOM JURIDISK CHEF

Den formentligt største juridiske afdeling i nogen dansk virksomhed får ny chef til oktober, når managing partner i Gorrissen Federspiel Tomas Haagen får ansvaret for paragrafferne hos Novo Nordisk. (Side 4)

WIDEX-FAMILIER SÆTTER SIG PÅ MILLIARDFUSION MED RIVAL

Danske Widex er klar til at fusionere med den store kapitalfondsejede høreapparatkonkurrent Sivatos og dermed blive en af verdens største høreapparatvirksomheder. Meget tyder på, at det danske selskab fremover vil få overhånden i det nye selskab. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GN MISSEDE OPKØB AF SIVANTOS MENS KONKURRENTEN WIDEX SLOG TIL

Høreapparatselskabet GN var i dialog med tyske Sivantos om et køb af virksomheden, men parterne kunne ikke blive enige. I stedet fusionerer Sivantos med danske Widex. (Forside, side 6-8)

BLADGIGANT SPILLER MED MUSKLERNE I DIGITAL SATSNING

Bladhuset Aller vil stå endnu stærkere på B2B-markedet med sine digitale bureauer. Derfor laver Aller nu en dansk-svensk fusion, som skal samle flere muskler under samme brand. (Side 4)

VESTJYSK BANK ER TILFREDS

Det er et tilfredsstillende resultat, som Vestjysk Bank har leveret i første kvartal af 2018. Det er til trods for, at banken ikke har formået at komme videre med at nedbringe eksponeringen mod gældstyngede landbrugskunder. (Side 4)

DANSK SUPERMARKED SKIFTER NAVN OG RUSTER SIG TIL OPKØB

Dansk Supermarked bliver til Salling Group som led i en ny plan, efter at Mærsk er købt ud. Det kan betyde flere investeringer i nye aktiviteter til koncernen. (Side 10)

NILFISK RAMT AF LEVERINGSPROBLEMER

Producenten af professionelle støvsugere, gulvvaskere og højtryksrensere Nilfisk blev i udfordret af materialeproblemer hos en leverandør i første kvartal. Kvartalet viste en organisk vækst på 1,3 pct. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,61%
 
15/10/18

 
0,40%
 
15/10/18

 
0,16%
 
15/10/18

 
-2,89%
 
15/10/18

 
-3,89%
 
15/10/18

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder