Torsdagens aviser med Parken, Novo Nordisk og Vestas

Udgivet den 10-01-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

PENSIONER FIK VÆRSTE ÅR SIDEN FINANSKRISEN

2018 blev et rædselsår for de danske pensionsoparere. Beregnet ud fra en typisk pensionsopsparer blev det gennemsnitlige afkast negativt med 4,9 pct. i de store pensionsselskaber. Samlet set blev der i 2018 høvlet op mod 50 mia. kr. af pensionerne. Danica flopper med et tab til pensionskunder på 7 pct. (Forside, side 4-7)

SALGSKLAR PARKEN-AKTIONÆR TVIVLER PÅ LYNSALG OG TIER

Efter at havde fået en kold skulder af de to andre storaktionærer med besked om, at deres Parken-aktier ikke er til salg, klapper LD i om processen. (Side 8)

HEMPEL ER KLAR MED 7,5 MIA. KR. TIL OPKØB

Den danske malingsgigant Hempel har voldsomme vækstplaner og ombygger hovedkvarteret til at rumme de næste fem til syv års vækst. (Side 10)

TOPCHEF RYGER UD AF HIV-BIOTEKSELSKAB

Topchefen i biotekselskabet Enochian ryger på porten, under en måned efter at selskabet gik på Nasdaq i New York. (Side 12)

FINANSHUSE VENTER POSITIVE OVERRASKELSER FRA NOVO I ÅR

Novo Nordisk er klar med årsregnskab 1. februar. Finanshuse ser frem til positive overraskelser. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

PARKENS STØRSTE AKTIONÆR OPGIVER SALG FOR DENNE GANG

En af Parkens storaktionærer, Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), som har været i dialog med udenlandske investorer om et salg, forventer ikke, at der kan etableres en konstruktiv dialog, oplyser fonden. (Forside, side 8)

NYKREDIT KOMMER MED 30 ÅRS AFDRAGSFRIHED

Lån med 30 års afdragsfrihed breder sig, fordi kunderne efterspørger det. Nu angriber Nykredit-koncernen med Totalkredit markedet med lavere priser end konkurrenterne. (Side 6-7)

NOVO-FORRETNING STYRER MOD MILLIARDLUSSING

Novo Nordisk har i mere end et halvt år forgæves jagtet opkøb til sin skrantende biofarmaceutiske division, der er selskabets mest profitable forretningsenhed. Novo har ingen erfaring med at lave større milliardopkøb og er bange for at komme galt afsted, lyder det fra analytiker om det danske selskabs tøven. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DEN FLYVENDE TIGER ER KOMMET I PENGENØD

Detailkæden Flying Tiger Copenhagen forhandler i øjeblikket med sine banker om at få tilført flere penge. Men topchef Mette Maixer er ikke bekymret for selskabets fremtid. (Forside, side 6-7)

VESTAS OPJUSTERER EFTER ORDREBOOM

Vindmøllekoncernen Vestas har skruet markant op for forventningerne til det frie cash flow. Forbedringen skyldes primært en stærk ordreindgang. (Side 3)

PARKEN OM OPKØBSRYGTE: STORAKTIONÆRER VIL IKKE SÆLGE

Hverken Erik Skjærbæk eller Karl Peter Korsgaard Sørensen ønsker at sælge deres aktier i Parken Sport & Entertainment, oplyser selskabet. Karl Peter Korsgaard Sørensen og Erik Skjærbæk har begge en ejerandel på mere end 20 pct. (Side 4)

FLERE TIVOLI-GÆSTER TRODSER KULDEN

Over 4 mio. gæster besøger hvert år Tivoli i København. De fleste indtager forlystelserne i sommerperioden, men det vil parken lave om på. (Side 4)

JYSKE LUFTHAVNE VIL VÆRE STØRRE

Lufthavnene i Billund og Aalborg investerer op mod 250 mio. kr. i udvidelser og moderniseringer for at tiltrække flere flyselskaber og passagerer. (Side 9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder