Torsdagens aviser med SAS, B&O og Danske Bank

Udgivet den 07-07-2022  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SAS-STORKUNDEN APOLLO REJSER DESPERAT: KAN MANGLE 16 FLY I WEEKENDEN

Apollo Rejser, der er storkunde hos SAS, stirrer ind i næsten umulig situation, hvis SAS-piloternes strejke fortsætter ind i weekenden. De mangler 16 fly. (Forside, side 6-7)

B&O SER ENDEN PÅ KOMPONENTKAOS

B&O's direktør venter, at det bliver nemmere at skaffe komponenter, men står over for flere andre udfordringer. (Side 2)

STORBANK ADVARER OM KOLLAPS I OLIEPRISEN

Den amerikanske storbank Citi advarer om, at olieprisen kan blive ramt hårdt i tilfælde af en recession. (Side 4)

NATIONALBANKEN FRYGTER GIFTIG INFLATIONSSPIRAL - MEN DEN ER SVÆR AT FÅ ØJE PÅ

Ifølge Nationalbanken kan Danmark blive ramt af en løn- og prisspiral, men undersøgelser peger på, at lønnen holder sig i ro, og at færre danskere nu jagter en lønforhøjelse. (Side 10)

NEDJUSTERINGER PÅ VEJ I REGNSKABERNE

B&O's usikre vækstforventninger er starten på en vending hos de danske børsselskaber. Særligt det cykliske forbrug står for skud. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

KONGEHUSET KAPPER BÅNDET TIL ECCO I HISTORISK BESLUTNING

Kongehuset sender et hidtil uset signal til Eccos fortsatte forretninger i Rusland ved at fratage skogiganten titlen som "Kongelig Hofleverandør". Det kan få stor betydning for virksomhedens branding. (Forside, side 2-4)

TO FH-FORBUND ER I ÅBEN KONFLIKT OM SAS-PILOTERS ARBEJDSFORHOLD

Flyvebranchens Personale Union, FPU, der især organiserer yngre piloter, går midt i SAS-pilotstrejken hårdt til Dansk Metal. De to fagforeninger er begge medlemmer af FH, men er voldsomt uenige i SAS-striden. (Side 5)

SAS-CHEF HAR STOR ERFARING FRA SÆRLIGT AMERIKANSK KONKURSFORLØB

SAS-topchef Anko van der Werff har tidligere været gennem det særlige juridiske system i USA, der giver mulighed for den såkaldte chapter 11-beskyttelse, som luftfartsselskabet har søgt om. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ENERGIKÆMPER SATSER STORT PÅ HAVMØLLEPARKER UDEN STØTTE FRA STATEN

Inden for få uger har seks danske vindudviklere søsat nye projekter, som svarer til mere end en femdobling af den nuværende produktion af havmøllestrøm. De går alle efter at klare sig uden statsstøtte. Copenhagen Infrastructure Partners med Michael Hannibal som en af frontfigurerne har lagt en stribe nye ansøgninger. (Forside, side 6-7)

KINAS STRAMME KURS TRUER B&O'S VÆKST

Trods omsætningsvækst i det seneste regnskabsår, presser verdens store økonomiske hjul og en stram kinesisk tilgang til coronasmitte B&O, der forsøger at forberede sig bedst muligt. (Side 4)

YNGRE PILOTER GÅR I ÅBEN KRIG MED SAS-PILOTERNE OG DANSK METAL

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden. (Side 8-9)

DANSKE BANKS PENSIONSKUNDER TABTE MEST UNDER NEDTUREN

Landets to største kommercielle pensionsselskaber har vidt forskellige syn på fremtiden. Danica er optimistisk, mens PFA vurderer, at aktiekurserne skal meget længere ned. (Side 10-11)

KRAFTIG STYRKELSE SENDER DOLLAR PÅ KURS MOD LIGEVÆGT MED EURO

Frygten for en recession og udsigten til strammere pengepolitik fra den amerikanske centralbank har fået dollarkursen til at tage et kraftigt hop de seneste uger. (Side 13)

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer