Torsdagens aviser med Simcorp, Nordea og SAS

Udgivet den 23-05-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANSKE REDERIER ØJNER VÆKST TRODS HANDELSKRIG

Otte ud af ti topchefer i danske rederier forventer stigende omsætning og højere fragtrater. Det er trods lurende udfordringer som brexit og handelskrig. Topchef i Maersk Tankers ser ret optimistisk på fremtiden, men økonomer frygter, at danske rederier undervurderer den globale handelsmodvind. (Forside, side 6-7)

HVIDVASKPRES STIGER HOS LOKALE BANKER

Det er ikke kun i Nordea og Danske Bank, at hvidvask sættes på dagsordenen. I lokalbankerne tager det også stort fokus i dagligdagen, lyder det fra direktører. (Side 8)

DANISH CROWN NÅR IKKE SORTE TAL I TULIP I ÅR

Et af Danmarks største selskaber, Danish Crown, øgede på et halvt år toplinjen til 31 mia. kr., men kæmpede hårdt med røde tal i England. Det britiske datterselskab Tulip har kostet hundredvis af mio. kr. de senere år. (Side 10)

SIMCORP I REKORDKURS EFTER POSITIVT FØRSTE KVARTAL

Softwareselskabet Simcorps aktie fik onsdag en gevaldig optur på 11 pct., efter at selskabet leverede regnskab for et første kvartal, der bød på positive overraskelser. (Side 10)

NORDEA INDGÅR SAMARBEJDE OM LÅN TIL IVÆRKSÆTTERE

Som led i sin strategi om at sætte kunden i centrum har Nordea indgået samarbejde med EU-program om lån til innovative virksomheder. (Side 14)

BAVARIAN NORDIC REGNER MED TRECIFRET MILLIONTAB I 2019

Bavarian Nordics administrerende direktør, Paul Chaplin, er stor optimist trods udsigt til trecifret milliontab. Opjustering kan komme senere på året. (Side 15)

BERLINGSKE BUSINESS

SAS OG AIRBUS VIL REVOLUTIONERE LUFTFARTEN

SAS går sammen med Airbus om en ny type fly, der kan ændre opfattelsen af flyindustrien som den store klimasynder. Det skandinaviske flyselskab er valgt som partner til at udvikle de første eldrevne fly. (Forside, side 14)

ARBEJDSGIVERE SKAL MÅSKE TIL AT REGISTRERE ARBEJDSTID FOR ANSATTE

En ny dom ved EU-domstolen vil have medlemslande til at håndhæve, at arbejdsgivere skal tage tid på deres ansatte og disses arbejdstid. Det skal hjælpe arbejdsgivere med at overholde EU-lov om overarbejde og hviletider. (Side 6-7)

FITNESS WORLD KLAR MED NY OFFENSIV FØR EJERSKIFTE

En varm sommer ramte sidste år Fitness World, som nu er klar med en række nye tiltag, der skal knytte kunderne tættere til virksomheden. Fitness World kan blive børsnoteret til efteråret. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SELVFORSTÆRKENDE KRISE TRUER DANISH CROWN

Danish Crown er presset af en nedsmeltning i det britiske datterselskab Tulip og en øget global svineproduktion. Ifølge topchef Jais Valeur fortsætter leverancerne af slagtesvin med at falde i Danmark. (Forside, side 6-7)

JYSKE BANK RISIKERER AT MISTE NAVNET JYSKE REALKREDIT

Jyske Kredit mener, at navnet Jyske Realkredit ligger for tæt på selskabets navn og lægger nu sag an mod Jyske Bank for at få banken til at droppe det. (Side 4)

ARBEJDERNES LANDSBANK HAMSTRER IGEN I VESTJYSK BANK

Arbejdernes Landsbank har fyldt indkøbskurven godt op med aktier i Vestjysk Bank. Arbejdernes Landsbank har øget sin ejerandel til 23,33 pct. af Vestjysk Bank. (Side 5)

BAVARIAN NORDIC TABER FORTSAT PENGE

Biotekselskabet Bavarian Nordic kommer igen ud af et kvartal med et negativt driftsresultat. Selskabet fastholder forventningerne til året. (Side 5)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder