Torsdagens aviser med Sydbank, Ørsted og Carlsberg

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KAREN FRØSIG VINDER MAGTKAMP I SYDBANK

Uroen i Sydbank-toppen har ulmet gennem længere tid. Konflikten kulminerede på et dramatisk bestyrelsesmøde, hvor et flertal i bestyrelsen ikke ville diskutere om topchef Karen Frøsig skulle fyres, men derimod mente, at formandskabet skulle trække sig. (Forside, side 6-8)

SEAS-NVE KØBER ØRSTEDS ELNET FOR 21,3 MIA. KR.

Den politiske drømmekøber Seas-NVE overtager elnettet i Radius, men den gordiske knude om den fremtidig konstruktion mangler stadig at blive løst. (Side 8)

FINANSHUS ERKENDER: UDSTEDTE FEJLFYLDTE SKATTEATTESTER

Den britiske investeringsbank ED&F Man Capital Markets er sagsøgt for at blåstemple fejlfyldte skatteblanketter til mindst 21 pensionskasser i USA, som førte til fejlrefusion af 184 mio. kr. i udbytteskat. (Side 14-15)

NATIONALBANKEN SER PLADS TIL "NOGET LAVERE" MINUSRENTER

Danmark har den laveste pengepolitiske rente i verden, men ifølge Lars Rohde er der et godt stykke fra de nuværende minus 0,75 pct. til rentebunden. (Side 23)

RECESSIONSFRYGTEN ER PÅ DET HØJESTE NIVEAU SIDEN FINANSKRISEN

Flere porteføljeforvaltere venter, at en recession rammer i løbet af det kommende år, viser ny undersøgelse. Sænk risikoen, lyder rådet. (Side 28-29)

BERLINGSKE BUSINESS

SYDBANKCHEF NEDKÆMPEDE BESTYRELSESOPRØR

Flere medlemmer af Sydbanks bestyrelse ville af med topchef Karen Frøsig, men hun havde så mange støtter bag sig, at det i stedet endte med, at både formand og næstformand måtte gå. (Forside, side 4-5)

ØRSTED BLIVER 21,3 MIA. KR. RIGERE OG ET HOVEDBRUD MINDRE

Det statslige energiselskab Ørsted har solgt Københavns elnet, Radius, i en milliardhandel med danske Seas-NVE. Dermed endte salget af elnettet tilsyneladende politisk spiseligt, men det åbner for ny debat om statens ejerskab af Ørsted. (Side 7)

NATIONALBANKEN FORVENTER MODERAT PÆN VÆKST

En ny spådom om dansk økonomi fra Danmarks Nationalbank er meget mainstream. Det spændende i prognosen kommer, når man går ned i detaljerne, hvor flere ting i prognosen springer i øjnene. (Side 8)

KRITIK AF CARLSBERGS HÅNDTERING AF BESTIKKELSESSAG I INDIEN

På baggrund af detaljerede oplysninger om bestikkelse fra en fratrådt medarbejder burde Carlsberg været gået til myndighederne med indiske bestikkelsesanklager, mener whistleblower. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SYDBANKS TOPCHEF ER SVÆR AT STÆKKE

Bankdirektør Karen Frøsig vandt magtkampen i Sydbank, men ifølge eksperter kan banken få svært ved at finde kompetente folk til bestyrelsen. (Forside, side 6-9)

GLÆDE OVER SALGET AF RADIUS

Der er politisk opbakning til Ørsteds salg af Radius fra de samme partier, som blokerede et salg i januar. Radius nu skal sælges til den forbrugerejede forsyningsvirksomhed Seas-NVE. (Side 4)

ENDNU EN TOPCHEF STOPPER I NORDEA

Nordeas finansdirektør, Christopher Rees, stopper i den nordiske storbank i 2020. Banken er i gang med at lede efter en afløser. (Side 10)

NATIONALBANKEN JAGTER STADIG DEN LAVESTE PENGEPOLITISKE RENTE

Vi er slet ikke der endnu, hvor banker og økonomer skal råbe vagt i gevær over de negative renter, vurderer nationalbankdirektør Lars Rohde. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder