Torsdagens danske avisuddrag med Mærsk, Novo, Pandora og PKA

Udgivet den 13-12-2018  |  kl. 07:14  |  

BØRSEN

MÆRSK KLAR MED MILLIARDINVESTERING: VIL VÆRE GRØNNE i 2050

A.P. Møller-Mærsk vil investere mindst 13 mia. kr. i grøn teknologi i løbet af de næste ti år. Investeringen skal være med til at gøre rederiet CO2-neutralt i 2050. (forside + side 6-7)

PENSIONSSELSKAB VIL INVESTERE MILLIARDBELØB I PKA

Pensionsselskabet Pensam vil over en periode på tre år investere 3 mia. kr. gennem PKA's investeringsselskab for infrastruktur og køber samtidig 10 pct. af PKA. (side 8)

CARNEGIE STYRER PANDORA, VURDERER ANALYTIKER

Investeringsbanken Carnegie styrer aktieudviklingen for smykkeselskabet Pandora, lyder en analytikervurdering, efter at Pandora-aktien onsdag blev sendt til tælling, da Carnegie sænkede sit kursmål for aktien. (side 12)

FINANSMARKEDERNE GÅR ET DYSTERT ÅR I MØDE

Flere internationale storbanker spår et dystert 2019 med overvejende negative prognoser for økonomien. Cheføkonomen i Berenberg Bank kalder markedssituationen en "cyklus af frygt" og peger på geopolitiske risici, der sænker tilliden til fremtiden. (side 16-17)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVO NORDISK KRITISERES AF AMERIKANSKE SUNDHEDSMYNDIGHEDER

Novo Nordisk er under beskydning fra topchefen for de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA), Scott Gottlieb, der kritiserer Novo Nordisk for kunstigt at hæve priserne på insulin. (forside + side 6)

TDC ANKLAGES AF FIBERSELSKAB FOR UFINE TRICKS OG LOVBRUD

Fibernetudbyderen Gigabit anklager TDC for at bruge ufine tricks for at bevare dets monopol i hovedstaden gennem prisdumping og brud på vejloven. (side 8)

ECB VIL STOPPE OPKØBSPROGRAM VED INDGANGEN TIL DET NYE ÅR

Den Europæiske Centralbank (ECB) vil ved indgangen til 2019 stoppe sit opkøb af stats- og erhvervsobligationer. ECB har siden 2015 opkøbt stats- og erhvervsobligationer for 19.000 mia. kr. (side 10-11)

BERLINGSKE BUSINESS

FORBRUGERRÅDET TÆNK: GOOGLE OVERTRÆDER DANSK LOVGIVNING MED BETALINGSAPP

Google anklages af Forbrugerrådet Tænk for at overtræde dansk lovgivning med sin betalingsapp Google Pay, da selskabet ikke tydeligt forklarer sine forbrugere, hvad de siger ja til, når de accepterer selskabets betingelser. (side 6)

DANSKE BANK: AMERIKANSKE EKSPERTER I VILDREDE

Danske Bank kan i værste fald risikere gigantbøder eller straffesag i USA. Flere eksperter har dog svært ved at give en konkret vurdering på størrelsesordenen og strafferammen, da der ingen direkte fortilfælde er at finde. (forside + side 8-9)

EUROPÆISKE AKTIER PÅ LAVESTE NIVEAU I TO ÅR

De europæiske aktier er i løbet af 2018 faldet med mere end 10 pct. og ligger nu på det laveste niveau i to år. (side 14)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft