Torsdagens danske avisuddrag med momssvindel, Novo og klimabevidsthed

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 07:12  |  

BØRSEN

R VIL HÆVE LOFTET OVER AKTIESPAREKONTOEN

De Radikale vil hæve loftet over aktiesparekontoen, for at få flere danskere til at investere i aktier. Selvom Socialdemokratiet er imod, kan forslaget blive gennemført med blåt flertal. (s. 14-15)

SALGET AF PROJEKTLEJLIGHEDER FALDER DRASTISK

I årets første syv måneder er der blevet solgt 50 pct. færre projektlejligheder end året før. Det er et alvorligt tegn på, at boligmarkedet er gået i stå, mener eksperter. Forside, s. 22)

BIOTEKSELSKAB: CSR SKAL IKKE KUNNE BETALE SIG

Det nuværende syn på Coorporate Social Responsibility - at det skal være en win-win-situation for virksomhed og samfund - skal ændre sig, mener biotekselskabet Gubra. Selskabet vil ofre mere end nødvendigt. (s. 6-7)

ARLA OPLEVER KRAFTIG VÆKST I VESTAFRIKA

Arlas salg i Nigeria er steget med 50 pct. i år. Selskabet ser store muligheder i Vestafrika, hvor befolkningen ventes at vokse kraftigt de kommende år. (s. 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

IS-KRIGER CENTRAL I DANSK-SVENSK MOMSSVINDELSAG

En dansk-tyrkisk mand, der kom til at kæmpe for terrorbevægelsen Islamisk Stat, havde en aktiv og organiserende rolle i sagen om dansk-svensk momssvindel. Ania Christiansen, der er involveret i sagen, står frem og hævder, at den dansk-tyrkiske mand snød hende og lokkede hende til at stå i front for de ulovlige forretninger. (Forside, s. 8-9)

RENTEFALDET KOMMER IKKE KØBENHAVNSKE BOLIGKØBERE TIL GODE

De strammere kreditkrav i form af Finanstilsynets Vækstvejledning betyder, at de lavere renter ikke slår direkte igennem for boligkøbere i de dyreste områder. I billigere områder forventes rentefaldet at betyde flere salg. (s. 14)

UDSTILLINGSHALLERNE VED ÅRETS IAA ER FYLDT MED ELBILER

Bilindustrien er presset af forandringer og oplever svækket salg. Tyske bilproducenter udstiller stort set kun el- og hybridbiler, selvom indtjeningen fortsat hentes hjem på forbrændingsmotorer.

BERLINGSKE BUSINESS

FAMILIEOVERDRAGELSE AF EJENDOMSSELSKABER SKÆRER HALVDELEN AF VÆRDIEN

Familieejede ejendomsvirksomheder beskattes væsentligt hårdere end andre virksomheder ved generationsoverdragelse. Den høje beskatning skyldes, at virksomhederne betragtes som passive. Det møder nu kritik fra flere sider. (Forside + side 8-9)

FINANSMINISTERIET MEDSKYLDIG I PROBLEMERNE MED DET DANSKE SKATTEVÆSEN, MENER TIDLIGERE MINISTRE

Finansministeriet bærer en del af skylden for flere af de problemer, som det danske skattevæsen har døjet med. Sådan lød anklagen fra den tidligere minister Søren Pind (V), som nu bakkes op af tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V). (side 6)

NOVO NORDISK UNDGÅR AMERIKANSK LOVKRAV OM MEDICINPRISER

Novo Nordisk og andre medicinalselskaber i USA slipper i flere tilfælde for lovkrav, der skal bekæmpe landets løbske medicinudgifter. Medicinalindustrien bør lægge sine prishemmeligheder for offentligheden, lyder kritikken fra international patientforening. (side 10-11)

SAS KRITISERES FOR HJEMSENDELSEN AF POLITIKERE

SAS afværgede onsdag kaos ved at hjemsende en vikar. Flere borgerlige politikere er utilfredse med hjemsendelsen, som skete, fordi vikarens 3F-kolleger i SAS' bagagehåndtering gik i strejke. (side 4-5)

/ritzau/FINANS

Nora Simone Emilia

Relaterede nyheder