Torsdagens danske avisuddrag med Ørsted, feriepenge og regeringen

Udgivet den 03-12-2020  |  kl. 06:35  |  

BØRSEN

INDUSTRIENS PENSION: HISTORISK SATS PÅ SOLENERGI

Industriens Pension har onsdag offentliggjort samarbejde med energiselskabet Better Energy om 1000 hektar med solcellepaneler til en værdi af 4 mia. kr. (Forside + side 6-7)

S-REGERINGENS GRØNNE PLAN VIL RAMME DANSK OLIEINDUSTRI

S-regeringen ventes klar med næste fase af sin grønne skattereform i 2021-2022 og allersenest i 2023, hvor det ventes, at oliesektoren vil stå for skud. (Forside + side 22-23)

TOPØKONOM FRYGTER DÅRLIG TIMING AF NYE FERIEPENGE

Timingen af regeringens plan om at frigive de sidste indefrosne feriepenge kritiseres af tidligere overvismand,der vurderer, at man med timingen misser en stor jobeffekt i servicesektoren. (Forside + side 24)

PFA: PENGENE FLYDER IND I KLIMAFOKUSERET PENSIONSPRODUKT

PFA's klimavenlige pensionsprodukt PFA Klima Plus er populært hos kunderne, der ifølge selskabets forbrugerøkonom udviser hidtil uset nysgerrig og store mængder penge. (Forside + side 30)

ØRSTED UENIG MED SKATTEREGNING FRA REGERINGEN

Ørsted er uenig med regeringens skatteregning på 6,6 mia. kr. for selskabets britiske vindmølleparker og mener, at det må bero sig på en misforståelse. (side 11)

COLOPLAST-FORMAND: ØGET ÅBENHED KAN GIVE ANLEDNING TIL MISFORSTÅELSER

Coloplasts bestyrelsesformand, Lars Rasmussen, er bekymret for, om øget åbenhed vil give anledning til misforståelser, når pensionskasser ønsker mere åbenhed om skat betalt i enkelte lande. (side 16)

MOODY'S FRYGTER FORTSAT CORONAPRES PÅ EUROPAS BANKER I 2021

Analysehuset Moody's venter, at årets nedtur for de europæiske banker vil fortsætte i 2021. I 2020 er de europæiske bankaktier faldet med mere end 20 pct. (side 20)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ØKONOMER TVIVLER PÅ EFFEKT AF UDBETALTE FERIEPENGE

Op mod 24 mia. kr. kan strømme ind på danskernes konti, hvis de sidste ugers indefrosne feriepenge bliver udbetalt. Men det kan være overflødigt, mener økonomer. (side 4)

SKATTEREGNING TIL ØRSTED KAN BLIVE FORDOBLET

Ørsteds skatteregning på 6,6 mia. kr. kan vokse, efter Skattestyrelsen har rejst et krav på 5,1 mia. kr. (side 5)

AMBU LØBER EN BETYDELIG RISIKO MENER ANALYTIKERE

Medicoselskabet Ambu investerer store summer penge i sælgere og produktudvikling, men det betyder også, at overskudsgrad og frie pengestrømme falder. Det giver en stor risiko, mener flere analytikere. (side 6)

BERLINGSKE BUSINESS

LEDER I FALCK-SKANDALE ER BLEVET RÅDGIVER FOR MINISTER

Tidligere direktør og partner i kommunikationsbureauet Advice, Jens Christiansen, der var med til at udarbejde en kampagne i Falck-sagen, er nu blevet ansat som rådgiver for boligminister Kaare Dybvad Bek. (Forside + side 4)

STIMULIPAKKES VIRKNING VIL AFHÆNGE AF SMITTEINDDÆMNING

Selvom regeringen ønsker at få flere stimulipakker vedtaget for at hjælpe den danske økonomi i gang, så vil virkningen afhænge af, hvor meget smitten spreder sig, siger økonomer. (side 6)

LANGT FLERE BETALER OVERPRIS PÅ BOLIGMARKEDET

Huse, ejerlejligheder og fritidsboliger bliver revet væk i et hastigt tempo. Det går hurtigere, end der kommer nye boliger til salg, og samtidig er andelen af boliger, der bliver solgt til et højere beløb end udbudsprisen. (side 10)

DEN DANSKE STAT KAN HÆNGE PÅ MINKEJERES EJENDOM

Hvis de danske minkavlere får fuldstændig erstatning for deres tab, som et flertal i Folketinget står til at give dem, kan minkavlerne ifølge advokater få udvidet ordningen, så staten hænger på en regning for ejendomme, der ikke nødvendigvis knytter sig direkte til minkproduktionen. (side 11)

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Seneste nyheder