Torsdagens obligationer: ECB sendte renten i svingninger

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 17:07  |  

Den Europæiske Centralbank, ECB, skabte torsdag bølgegang på obligationsmarkedet med en ny pakke med pengepolitiske lempelser.

Den første markedsreaktion var rentefald, efter at ECB skar indlånsrenten med 10 basispoint til minus 0,50 pct. og annoncerede et nyt tilbagekøbsprogram for obligationer på 20 mia. euro med start i november.

Men rentefaldet gik hurtigt i sig selv igen, og herhjemme sluttede den tiårige rente 1 basispoint højere end onsdag i minus 0,54 pct.

- En rentenedsættelse, der var mindre end ventet, og månedlige opkøb, der ligeledes var lavere end forudset, blev til dels opvejet af en styrket renteprognose og den åbne tilgang til, hvornår de kvantitative lempelser slutter, siger obligationschef i Goldman Sachs Andrew Wilson i en emailkommentar.

Han sigter dermed til, at ECB ikke længere har nogen bagkant på obligationsopkøb og minusrenterne, da ECB først vil stramme igen, når inflationen er tilstrækkeligt tæt på et niveau lige under 2 pct. Tidligere lovede ECB blot at holde renten på nuværende niveau eller lavere til og med første halvår af 2020.

Også herhjemme ser minusrenterne dermed ud til at vare ved en rum tid endnu.

Danmarks Nationalbank annoncerede klokken 17, at den følger ECB's eksempel og sænker sin indlånsrente med 10 basispoint til minus 0,75 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder