Torsdagens obligationer: Lille renteplus efter udsigt til nyt ECB-løft

Udgivet den 18-08-2022  |  kl. 17:03  |  

De danske statsrenter tikkede torsdag lidt opad efter indikationer på endnu en stor renteforhøjelse fra ECB.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede torsdag med en stigning på 2 basispoint i 1,41 pct. torsdag.

ECB-medlem Isabel Schnabel udtalte i et interview til Reuters, at inflationsudsigterne ikke er forbedret siden ECB løftede renten med 50 basispoint i juli, hvilket indikerer en lignende renteforhøjelse på rentemødet i næste måned.

Torsdagen gav også nyt om inflationen i eurozonen, der i juli viste en stigning på 8,9 pct. i den endelige opgørelse over forbrugerpriserne. Det var uændret fra den foreløbige opgørelse og på linje med økonomernes forventning.

Der blev også leveret en række nøgletal fra USA, hvor en dataafhængig amerikansk centralbank fik lidt ekstra brænde til renteforhøjelsesbålet, efter at antallet af nytllmeldte ledige blev lavere end ventet og samtidig landede Philadelphia Fed-erhvervstillidsindekset betydeligt højere end ventet.

De ledende indikatorer viste med et fald på 0,4 pct. en mindre end ventet tilbagegang, da der var ventet et fald på 0,5 pct.

Salget af eksisterende boliger i USA udviklede sig dog svagere end ventet i juli, da der blev solgt 4,81 mio. boliger mod ventet 4,86 mio. boliger.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯