Torsdagens obligationer: Rentefald efter hjælpepakker og ledighedsboom

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 17:04  |  

Nye økonomiske hjælpepakker og et overraskende stort antal nytilmeldte ledige i USA løb med opmærksomheden på obligationsmarkederne torsdag.

For den toneangivende tiårige danske statsobligation endte handelsdagen med et rentefald på 5 basispoint til minus 0,13 basispoint.

Fokus i markedet var fortsat på coronavirusudbruddet og arbejdet med at inddæmme smitten samt centralbanker og regeringers tiltag for at inddæmme de økonomiske konsekvenser heraf.

Torsdag var der fokus på et videomøde blandt G20-landenes statsledere og centralbankchefer samt et møde i Det Europæiske Råd,

G20-landene oplyste, at de vil tilføre verdensøkonomien 5000 mia. dollar på grund af coronakrisen, skriver nyhedsbureauet AFP. Landene varslede desuden "fælles front" i kampen mod pandemien.

Torsdag morgen dansk tid blev en stor økonomisk hjælpepakke i USA desuden godkendt i Senatet med et overvældede flertal. Den ventes at få en samlet størrelse på op mod 2000 mia. dollar.

Udbruddet af coronavirusset i USA afspejlede sig torsdag også tydeligt i sidste uges ledighedstal, hvor antallet af nytilmeldte ledige eksploderede.

I alt 3.282.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det er det højeste niveau, siden statistikken blev indført i 1960'erne.

Det var samtidig markant flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 1,7 mio. nye ledige.

Hos Danske Bank ser senioranalytiker Mikael Olai Milhøj tallene som en påmindelse om, at vi står i midten af en dyb økonomisk recession.

- Selv om det ikke er overraskende, så er det stadig bekymrende. Vi ved, at høj ledighed kan skabe en negativ spiral, og det er klart én af de største risikofaktorer for, at det her er begyndelsen på en langvarig krise, og at økonomien ikke rettes op igen i løbet af andet halvår, skriver han i et notat.

Antallet af fortsatte ledige steg til 1,803 mio. mod estimeret 1,791 mio. ifølge Bloomberg og 1,702 mio. ugen tidligere.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder