Torsdagens obligationer: Renten faldt efter ECB-møde og nøgletal -KORR

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 17:23  |  

(KORR: Rubrikken er rettet)

Rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), en række nøgletal og stigende coronasmittetal dominerede på obligationsmarkedet torsdag, hvor renten på den danske tiårige statsobligation faldt 1 basispoint til minus 0,50 pct.

I løbet af dagen var der mindre udsving, da renten både var oppe at vende i minus 0,49 pct. og nede at vende i minus 0,52 pct.

På rentemødet fastholdt ECB som ventet både renten og det pandemiske obligationsopkøbsprogram, PEPP, der fortsat er på op til 1350 mia. euro. Refirenten blev fastholdt på 0,0 pct., mens indskudsrenten fortsat vil udgøre minus 0,5 pct.

Indtil inflationen bevæger sig mod et niveau tilstrækkeligt tæt på, men under 2 pct., vil ECB holde renten på det nuværende eller et lavere niveau.

Og centralbanken afventer en ny økonomisk prognose i december, før pengepolitikken justeres, lød det samtidig.

- Man vil her vurdere situationen, prognoserne og de pengepolitiske værktøjer og afstemme pengepolitikken. Med en samtidig italesættelse om, at risiciene overvejende peger ned, ser vi det klart som en åben dør for nye lempelser. Resten af pressemeddelelsen er en fuldstændig kopi af mødet i september, skriver cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre.

Han venter, at ECB til december både øger og forlænger obligationsopkøbsprogrammet, der som minimum løber frem til udgangen af juni næste år. Samme melding lyder fra Nordea og Sydbank.

Derudover fik investorerne en del nøgletal.

Blandt de vigtigste var en første opgørelse af BNP-væksten i USA i tredje kvartal, der ganske som ventet voksede markant med 33,1 pct. i forhold til foregående kvartal opgjort i annualiserede tal.

Dermed er vækstbilledet i USA lidt stærkere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var en vækstrate på 32 pct.

Samtidig viste privatforbruget en vækst på 40,7 pct. i kvartalet, hvor økonomerne havde ventet en forbrugsvækst på 38,9 pct.

Sidst, men ikke mindst, viste de seneste tal for nytilmeldte ledige, at 751.000 amerikanere i sidste uge meldte sig som førstegangsledige.

Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet 770.000 nye ledige. Ugen før meldte 791.000 sig ledige for første gang. Det tal er oprevideret fra 787.000 ved første opgørelse for en uge siden.

Antallet af fortsatte ledige faldt til 7,78 mio. mod estimeret 7,78 mio. ifølge Bloomberg og 8,5 mio. ugen tidligere.

Derudover kom der også tal for inflationen i de tyske forbrugerpriser, der faldt mindre end ventet, mens den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen blev fastholdt. Her havde økonomerne ifølge Bloomberg ventet en tilbagegang.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder