Torsdagens obligationer: Renten faldt en spids efter nøgletalsbyge

Udgivet den 28-05-2020  |  kl. 17:15  |  

Købelysten vendte tilbage på det danske aktiemarked torsdag, hvor der samtidig også blev købt lidt op af de mere sikre statsobligationer.

Det var med til at sende obligationskurserne op, mens renten omvendt faldt en smule. Torsdag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i minus 0,26 pct.

Det svarer til et fald på 2 basispoint, da renten onsdag lukkede i minus 0,24 pct.

Torsdagen bød på en storm af nøgletal fra både Europa og USA, som belyste, hvor hårdt coronakrisen har ramt økonomierne de seneste måneder.

Fra eurozonen blev der offentliggjort en række tillidsindikatorer for maj, der viste sig at skuffe en smule.

Den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen steg i maj til 67,5 fra 64,9 måneden før. Økonomerne havde ventet en fremgang til 70,6 ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Fra USA kom der blandt andet tal for udviklingen i bruttonationalproduktet (BNP), der i første kvartal faldt 5 pct. sammenlignet med kvartalet forinden.

Det viste den anden opgørelse, der var baseret på annualiserede tal.

Det betød også, at vækstbilledet i USA var svagere end ventet, da økonomerne havde forudset en økonomisk tilbagegang på 4,8 pct.

Et andet nøgletal viste, at 2.123.000 amerikanere i sidste uge stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang. Selv om tallet er højt, var det stort set som ventet blandt økonomerne ifølge Bloomberg.

Samtidig er det også markant under niveauet i starten af april, hvor der på to uger blev meldt om samlet næsten 12 mio. nytilmeldte ledige i USA i kølvandet på coronapandemien.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder