Torsdagens obligationer: Rentestigning efter bedre end ventet jobtal

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 17:03  |  

Den ugentlige måling på det amerikanske jobmarked var torsdag med til at sende obligationsrenten op. Tallene var nemlig bedre end ventet, og det gav lidt risikovillighed blandt investorerne, der sendte det danske eliteindeks i rekord.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg med 2 basispoint til minus 0,31 pct., efter en stigning på 4 basispoint onsdag.

Selv om antallet af nytilmeldte ledige i USA stadig lå på et højt niveau i sidste uge, er der tegn på en langsom bedring, vurderer Allan Sørensen, hos Dansk Industri. Tallene viste, at 963.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge.

- Det går langsomt den rigtige vej for amerikansk økonomi. For første gang i 21 uger er antallet af nyledige faldet til under 1 mio., skriver han i en kommentar.

Økonomerne havde forudset 1,1 mio. ledige, viste estimater indsamlet af Bloomberg News. Ugen før var tallet 1,2 mio.

Selv om antallet af nytilmeldte ledige fortsat er på et højt niveau, så er der alligevel en hel del færre, der stiller sig op i ledighedskøen nu, end da det stod værst til i marts og april.

I slutningen af marts meldte 6,87 mio. amerikanere sig førstegangsledige i løbet af en uge, og det blev fulgt op af 6,62 mio. ugen efter.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder