Trrump efter Powells tale: Hvem er den største fjende?

Udgivet den 23-08-2019  |  kl. 17:29  |  

Økonomien er på et favorabelt stadie, men står over for "betydelige risici".

Det fremgår af talen af den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, på en konference i Jackson Hole fredag eftermiddag ifølge Bloomberg News.

Han understreger samtidig, at banken vil reagere "passende" for at fastholde ekspansionen i økonomien.

Powell betegner perioden siden bankens seneste rentemøde i juli som "begivenhedsrig", og han tilføjer, at banken nøje overvåger udviklingen og dens betydning for USA.

- Vi har set yderligere tegn på en global afmatning, siger han og henviser til brexit, urolighederne i Hongkong, samt svækkelse af den tyske og kinesiske økonomi.

Om inflationen siger han desuden, at den bevæger sig tættere på målet om 2 pct.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er vanen tro dog ikke tilfreds med meldingerne fra Federal Reserve og Jerome Powell. Efter Powells tale har præsidenten igen angrebet centralbankformanden på Twitter.

- Mit eneste spørgsmål er, hvem er den største fjende, Jay Powell eller formand Xi?, skrev Trump fredag eftermiddag.

- Som sædvanlig gjorde Fed ingenting. Det er utroligt, de kan "tale" uden at vide eller spørge, hvad jeg vil gøre, hvilket snart vil blive annonceret. Vi har en meget stærk dollar og en meget svag Fed. Jeg vil arbejde "strålende" med begge, og vil klare os fremragende...

Det Trump ville gøre var kort efter at beordre amerikanske virksomheder til at flytte deres produktion ud af Kina som svar på, at landet tidligere fredag annoncerede told på 5-10 pct. på varer for 75 mia. dollar fra USA. Kinas tiltag var et modsvar på præsident Trumps varsel om at indføre told på 10 pct. på kinesiske varer for 300 mia. dollar fra 1. september. En del af den told, herunder på mobiltelefoner, tøj og sko, er siden blevet udskudt til midten af december.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder