Trump bekræfter 50 mia. dollar told over for Kina

Udgivet den 15-06-2018  |  kl. 15:01  |  

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har fredag bekræftet, at USA vil sætte told på en lang række kinesiske varer, skriver flere medier herunder Bloomberg News.

Ifølge medierne sættes toldsatsen til 25 pct. over for en liste af kinesiske varer. Samlet skal det have en værdi af omkring 50 mia. dollar.

De første toldtakster kommer til at have en værdi af 34 mia. dollar og vil træde i kraft fra 6. juli. De resterende 16 mia. dollar er fortsat under revidering.

Kina, der er verdens næststørste økonomi efter USA, har efter udmeldingen fra Donald Trump varslet et modsvar i form af told i samme niveau.

Sidste år importerede USA varer fra Kina for 505 mia. dollar og eksporterede samtidig for omkring 130 mia. dollar, hvilket gav landet et handelsunderskud på 375 mia. dollar, viser tal fra den amerikanske regering.

Ender Kina med at sætte told på nogle af USA's varer som et modsvar, så er amerikanerne ifølge Donald Trump klar til at sætte told på endnu flere kinesiske varer.

Tolden mod Kina kommer efter et længere forløb, hvor den amerikanske præsident har anklaget Kina, Canada, Mexico og EU for at udnytte USA i deres interne handelsforhold, og derfor mener Donald Trump, at det kun er retfærdigt at sætte en told på import af varer fra disse handelspartnere.

- Denne told er vigtig for at undgå en fortsat skævvridning i handlen af amerikansk teknologi og intellektuel ejendom til Kina, og den vil beskytte amerikanske job.

- Hertil vil tolden være et første skridt mod at bringe balance i handelsforholdene mellem USA og Kina, udtaler Donald Trump ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
11:23:01

 
6,48%
 
11:23:01

 
5,65%
 
11:23:01

 
2,81%
 
11:23:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder