Trump vil forbyde kinesiske teleaktører - citat

Udgivet den 11-02-2019  |  kl. 06:35  |  

USA's præsident, Donald Trump, vil i næste uge underskrive et dekret, som vil forbyde kinesisk telekommunikationsudstyr i USA's mobile netværk.

Det erfarer det amerikanske magasin Politico fra tre unavngivne kilder.

Beslutningen ventes at blive truffet inden en vigtig branchekonference i slutningen af februar i Barcelona, Mobile World Congress (MWC), og den skal ses i sammenhæng med Trump-administrationens mål om at beskytte vigtig infrastruktur mod cybertrusler.

- Der er en stor indsats for at få det gjort inden MWC, siger den ene af kilderne til Politico.

Dekretet har været længe undervejs, og det er blevet udskudt flere gange, men regeringen håber at sende en signal til sektoren om, at fremtidige leverandøraftaler skal sætte it-sikkerheden højt.

Den amerikanske regering har under Donald Trump haft to af Kinas store aktører, udstyrsproducenten Huawei og ZTE i sigtekornet, ligesom den har beskyldt Kina for at industrispionage, når landet forlanger, at udenlandske virksomheder skal overføre teknologisk viden til kinesiske samarbejdspartnere for at sælge i landet.

På teknologifronten er udbygningen af nye 5G-mobile netværk højt på agendaen, og netop Huawei hører til blandt førende leverandører i verden.

USA har beskyldt Huawei for finansielt bedrageri og omgåelse af amerikanske sanktioner, og landet forlanger Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, udleveret fra Canada, hvor hun er tilbageholdt med elektronisk fodlænke.

I 2018 accepterede mobilproducenten ZTE også at betale en milliardbøde for at have krænket de amerikanske sanktioner over for Iran. Det gjorde selskabet for at få ophævet et amerikansk forbud mod at sælge udstyr til ZTE, og da mange af selskabets vigtigste underleverandører er fra USA, truede det med at sænke ZTE helt.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  macro❯  Kina❯  USA❯ 

Relaterede nyheder