Trumps nyeste importafgifter kan hæve priserne på bildele - citat

Udgivet den 20-09-2018  |  kl. 08:32  |  

Trump-administrationens nyeste omgang af importafgifter rammer kinesiske bildelsfabrikanter, hvilket kan hæve priserne for de amerikanske forbrugere.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

De nyeste importafgifter på 200 mia. dollar på kinesiske varer, der blev annonceret mandag og tages i kraft i næste uge, forventes at ramme kinesiske bildelsfabrikanter, hvilket i sidste ende vil hæve prisen på nye og brugte biler for amerikanske forbrugere.

Bilindustrien er blevet så globaliseret, og kinesiske producenter er blevet så centrale i forsyningskæden, at der kun findes få alternativer, når det kommer til bildele, mener flere industrieksperter.

USA importerer i omegnen af 10 mia. dollar på bildele om året fra mere end 1000 kinesiske selskaber, viser tal fra Boston Consulting Group.

Importafgifterne kan - som følge af prisstigningerne - afholde amerikanske bilejere fra at købe nødvendige bildele til deres biler, mener lobbygruppen Auto Care Association.

Foruden de kinesiske bildelsfabrikanter vil importafgifterne også ramme amerikanske producenter, der er afhængige af bildelene eller selv producerer dem i Kina.

Når de nye importafgifter træder i kraft den 24. september, vil varerne blive pålagt en told på 10 pct. for senere at stige til 25 pct. ved årets udgang.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Kina❯  USA❯ 

Relaterede nyheder