Tryg/CEO: Afkastmål sikrer den rette disciplin for opkøb

Udgivet den 20-01-2017  |  kl. 12:02  |  

De finansielle mål, som forsikringskoncernen Tryg har opsat for egenkapitalforrentning, giver selskabet den rette disciplin, når det skal træffe beslutning om eventuelle opkøb.

Det siger Trygs koncernchef, Morten Hübbe, som torsdag annoncerede overtagelsen af FDM's forsikringskunder og vil fortsætter med at skanne markedet for opkøbsmuligheder.

- Det er klart, at med vores mål om en egenkapitalforrentning på 21 pct. efter skat og med en det mål, vi har for combined ratio, så er der ikke rigtig plads til at tage de forkerte opkøbsbeslutninger. Det giver os den disciplin, som vi bør have, sagde Morten Hübbe på en telekonference fredag efter offentliggørelsen af selskabets regnskab for 2016.

Trygs mål for combined ratio er på maksimalt 87. Morten Hübbe peger på, at det er vigtigt, at et opkøb på den ene side er understøttende for koncernens samlede indtjening, men at det på samme tid også giver mulighed for en udvikling af koncernens samlede produkttilbud.

Et eksempel på det er købet af Skandias børneforsikringsportefølje sidste år.

- Købet af børneporteføljen gjorde det muligt for os at styrke indtjeningen i Sverige, hvilket vil hjælpe os i 2017, og samtidig har vi kunnet tage produkterne til det danske marked, hvor vi introducerede dem for to måneder siden. Her har vi allerede solgt 5000 nye policer, og det vil fortsætte i 2017, siger Morten Hübbe.

- Så på en måde har vi både købt en portefølje og en indtjening, men vi har så at sige også købt noget forskning og udvikling og en mulighed for at bringe de nye produktkompetencer til vores største marked, uddyber han.

Tryg-chefen ser dog ikke et væld af opkøbsmuligheder.

- Der er ikke en masse til salg i det nordiske marked, så jeg vil ikke forvente et højt antal opkøbstransaktioner, men vi scanner markedet kontinuerligt, siger Morten Hübbe.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  CEO❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
19/06/18

 
0,00%
 
20/06/18

 
0,02%
 
19/06/18

 
0,00%
 
20/06/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder