Tryg/Sydbank: Tryg siger farvel til en stærk leder

Udgivet den 30-01-2023  |  kl. 08:59  |  
Arkiv: Foto

Det er ikke den helt store overraskelse, at Trygs topchef gennem de seneste 12 år, Morten Hübbe, har valgt at forlade posten. Med hans afgang mister Tryg - i hvert fald på den korte bane - en fagligt og kommunikativt stærk topchef, der har nydt investorernes tiltro.

Det er ordene fra Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen efter mandagens nyhed om, at Morten Hübbe stopper 1. juni. Hans afløser bliver den nuværende kommercielle direktør Johan Kirstein Brammer.

- Morten Hübbe har været eksplicit om, at han ikke ville gå den traditionelle topledervej, hvor man går på pension omkring de 60 år. Så det er ikke et lyn fra en klar himmel. Han har også været på posten i lang tid og har gjort rigtig meget for Tryg, siger Mikkel Emil Jensen til MarketWire.

- Så det er nogle store sko, der skal udfyldes. Morten Hübbe er i min optik meget stærk fagligt og kommunikativt og har ekstrem høj tillid hos investorer og interessenter, som han har skabt gennem årene. Han har skabt stærk vækst og indtjening - særligt gennem overtagelsen af RSA og Alka, lyder det videre.

Det er Johan Kirstein Brammer, der kommer til at udfylde de store sko, og her forventer Mikkel Emil Jensen ikke de helt store armbevægelser inden for den nærmeste fremtid.

- Jeg regner med at strategien om fortsat at eksekvere på overtagelsen af RSA og vokse i hele Norden fortsat vil være målet for Johan Kirstein Brammer. Han var også med i forbindelse med overtagelsen af RSA og har haft hænderne nede i bolledejen. Så jeg regner ikke med de store armbevægelser. Rent strategisk er vejen lagt, siger Mikkel Emil Jensen.

Han vurderer, at aktien godt kan blive trykket lidt fra start mandag.

- Man ved, hvad man har i Morten Hübbe, og han har høj troværdighed hos investorerne. Jeg tror, at man måske vil se tingene an fra morgenstunden. Hvis den falder, er det nok ikke et udtryk for, at det er fordi Johan Brammer træder til, men fordi Morten Hübbe træder fra, siger senioranalytikeren.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Shares❯